Annonce
Erhvervsretlig brevkasse

Min medarbejder kommer ofte for sent på arbejde - hvad kan jeg gøre?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg har en virksomhed med et par ansatte, hvilket indtil videre er gået rigtig godt. Nu har jeg desværre fået et problem, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal gribe an.

En af mine medarbejdere møder ofte for sent, og det er ikke altid kun 5-10 minutter. Hvad kan jeg gøre, og har jeg mulighed for at bortvise ham, hvis han fortsætter med at møde for sent?

Jeg er rigtig glad for medarbejderen, men det skaber desværre problemer i virksomheden, at mødetiden ikke bliver overholdt.

Annonce

Svar

Det er et rigtig ærgerligt problem, særligt når du giver udtryk for at være glad for din medarbejder.

Først og fremmest vil jeg anbefale dig at give din medarbejder en advarsel. Det er en del af arbejdsgiverens ledelsesret at planlægge arbejdstiden, og arbejdsgiveren kan derfor kræve, at mødetider overholdes af medarbejderne.

Det er vigtigt, at en arbejdsgiver reagerer hurtigt, f.eks. over for medarbejdere, der kommer for sent, da det ellers kan være udtryk for, at det ikke er et problem, at der mødes for sent.

Advarslen skal gerne være på skrift af bevismæssige årsager. En mundtlig advarsel har samme effekt, men er svær at bevise, hvis det bliver nødvendigt.

Giv derfor medarbejderen en skriftlig advarsel, hvor du beskriver, hvad du er utilfreds med, og hvad du ønsker, der skal ændres. I advarslen skal du også skrive, hvordan du vil sanktionere medarbejderen, såfremt han fortsætter med at møde for sent, og det er her, du skal tilkendegive, at konsekvensen vil være bortvisning.

Du skal følge op på advarslen, så hvis medarbejderen efter denne advarsel igen møder for sent, skal du give ham endnu en advarsel.

Du har mulighed for at bortvise medarbejderen, hvis han fortsætter med at møde for sent og ikke retter ind efter gentagne advarsler. Det er ikke entydigt i dansk ret, hvor mange advarsler der skal til, da det afhænger af omstændighederne, herunder hvor meget og hvor ofte han møder for sent.

Advarslen skal gerne være på skrift af bevismæssige årsager.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Annonce