Annonce
Erhvervsretlig brevkasse

Min lejer fremlejer sit lejemål uden min tilladelse - hvad skal jeg gøre?

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg driver virksomhed med udleje af lejemål og har gjort det i mange år. For nylig har jeg dog oplevet noget nyt.

Jeg har opdaget, at en lejer i et af mine lejemål ikke selv bor fast i lejligheden, men har fremlejet lejemålet til en anden person.

Der står i lejekontrakten, at lejemålet ikke må fremlejes, og vi har ikke aftalt andet, så fremleje sker uden aftale med mig og i strid med kontrakten. Derfor vil jeg gerne ophæve lejekontrakten med lejer. Hvordan skal jeg reagere, og hvad kan jeg gøre?

Annonce

Svar

Du skal ikke starte ud med at ophæve lejeaftalen med lejer, selvom det måske kan være fristende. Det vil ikke være i overensstemmelse med lejeloven, da du endnu ikke er berettiget til at ophæve lejeaftalen.

Først skal du reagere ved at gøre indsigelse mod, at lejemålet bliver fremlejet. Efterfølgende kan du hæve lejeaftalen, såfremt lejer ikke reagerer ved at afslutte fremlejeforholdet.

Det fremgår af lejelovens paragraf 93, stk. 1, litra f, at udlejeren kan hæve lejeaftalen i tilfælde, hvor en lejer helt eller delvist overlader brugen af det lejede til en anden i tilfælde, hvor han ikke er berettiget hertil, og trods udlejers indsigelse ikke bringer forholdet til ophør.

Derfor skal du, som udlejer, gøre indsigelse mod, at lejer fremlejer lejemålet, og anføre, at lejer ikke er berettiget til at fremleje lejemålet.

Det er vigtigt, at du giver lejer en frist til at bringe fremlejeforholdet til ophør, og at fristen er rimelig, således at lejer har mulighed for at rette op på forholdet.

Såfremt lejer bringer fremlejeforholdet til ophør, er du ikke berettiget til at ophæve lejekontrakten.

Hvis lejer derimod efter din indsigelse ikke bringer fremlejeforholdet til ophør, og lejemålet fortsat fremlejes, kan du hæve lejeaftalen.

Hvis du hæver lejeaftalen, ophører fremlejeforholdet, hvilket har som konsekvens, at den person, som din lejer har fremlejet lejligheden til, ikke har ret til at blive boende i lejligheden.

På denne måde mister både lejer og fremlejetager dermed retten til lejemålet.


Det er vigtigt, at du giver lejer en frist til at bringe fremlejeforholdet til ophør.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Annonce