Annonce
Juridisk brevkasse

Min kæreste og jeg går fra hinanden - udlejer vil ikke leje ud til mig, efter hun er flyttet?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lrp.dk. Arkivfoto

Min ekskæreste og jeg mødte hinanden i 2017 og flyttede sammen i en lejlighed i 2019.  Vi er nu nået til enighed om, at vi ikke længere skal være sammen, og min ekskæreste flytter.

Men vores udlejer vil ikke gå med til, at det alene er mit navn, der står på lejekontrakten, og siger derfor, at jeg skal fraflytte lejemålet. Kan det virkelig passe, at jeg skal flytte?

Svar

Annonce

Svaret på dit spørgsmål afhænger meget af, hvorvidt din ekskæreste har nået at opsige lejemålet, inden du har gjort opmærksom på, at du ønsker at fortsætte det.

Idet I har boet sammen på lejemålet i mere end to år, er I nemlig som udgangspunkt omfattet af en bestemmelse i lejeloven, der giver dig ret til at fortsætte lejemålet. Såfremt du har gjort jeres udlejer opmærksom på, at du ønsker at blive boende, inden at din ekskæreste har opsagt lejemålet, har du krav på at blive boende.

Er tilfældet det omvendte, hvor din ekskæreste har opsagt lejemålet, inden du gør opmærksom på dit ønske, ser det knap så lyst ud. Lejeloven vil i dette tilfælde ikke kunne yde nogen beskyttelse, hvorfor du vil være nødt til at fraflytte lejemålet.

Umyndiges aftaler

Jeg er den heldige træner for et U17-fodboldhold. Ud over at være frivillig står jeg for indkøb af frugt til træning og kampe. Der bliver pr. gang lagt en bette mønt hertil, men hvis det ikke går op, og jeg dermed kommer i underskud, har jeg aftalt med drengene, at de skal betale dette.

Jeg har netop gjort regnskabet op for køb af diverse remedier til holdet, og det viste sig, at der er et underskud, som drengene skal dække. En af knægtene har nu sagt at han ikke vil betale. Jeg havde en lang snak med drengens far, der berettede om, at drengene var umyndige osv. Hvad er det for noget juristeri? Kan det passe, at en flok 17-årige ikke er gamle nok til at spille som et hold?

Svar

Selvom det på papiret og i dit tilfælde kan være snæversynet, har den pågældende far som udgangspunkt ret i sin påstand.

I Danmark finder værgemålsloven anvendelse. Drengene var alle under 18 år, hvorfor de er umyndige. Ordningen har karakter af en kaution for en gældsforpligtelse. Heri er indeholdt en fremtidig forpligtelse, hvilket umyndige ikke gyldigt kan pådrage sig. Den pågældende ordning er dermed som udgangspunkt ugyldig.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Annonce