Annonce
Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Advokat Anne Koch og advokat Jens Glavind besvarer spørgsmål sendt pr. brev til advokatkontoret LRP, Løvenørnsgade 17, eller pr. mail til jg@lrp.dk. Arkivfoto

Min eksmand og jeg gik fra hinanden for lidt over et år siden. Sammen har vi to drenge, der bor hos ham, men vi har valgt at bevare den fælles forældremyndighed. Børnene har dermed bopæl hos min mand, men kommer til dels lige meget i hvert hjem.

Indtil nu har det været en ”lykkelig” skilsmisse, og der har været plads til, at vi i hvert hjem har kunnet gøre, som vi nu engang ønskede det.

Det indebærer blandt andet, at drengene for eksempel kommer lidt senere i seng hjemme hos mig, spiser (en smule) mere junk, hvilket min eks nu sætter sig fuldstændig på tværs over. Han henviser til sin bopæl og mener, at de ifølge ham ”dårlige vaner” skal stoppes.

Annonce

Hvordan skal jeg forholde mig? Det kan godt være, det på papiret ikke er fuldstændig i trit med nutidens børneopdragelse, men vi hygger os med det og ingen lider nød!

Svar

Dit spørgsmål reguleres i det store hele af forældreansvarsloven, der skelner mellem overordnede beslutninger om jeres børns daglige liv, dagligdagsbeslutninger og væsentlige beslutninger.

De forhold, du beskriver, der giver anledning til konflikter mellem din eksmand og dig, kan med rette kategoriseres som værende dagligdagsbeslutninger.

Idet din eksmand er det, man kalder bopælsforælder, kan han alene træffe de overordnede beslutninger, mens de væsentlige kræver enighed mellem jer, da I begge har forældremyndigheden.

Med hensyn til dagligdagsbeslutningerne kan din eksmand ikke bestemme over, hvad der serveres af mad i dit hjem, eller hvornår der er sengetid. Det er op til den enkelte forælder at bestemme, hvordan dagligdagen er hos dem.

Det er op til den enkelte forælder at bestemme, hvordan dagligdagen er hos dem.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Annonce