Annonce
Erhverv

Millioninvestering til iværksættere: Lektiehjælp skal være nemt og billigt

Mads Christensen (t.v.) og Mikkel Lindblom står bag hjemmesiderne Gokarakter.dk og Zedubra.com. Mads startede virksomhederne op, og siden blev Mikkel koblet på som teknisk chef. Siden er det gået stærkt, og senest har en investor smidt mere end en million kroner i projektet. Foto: Emilie Høyrup
Annonce
HALDRUP - En deleøkonomisk undervisningsplatform. Lidt a la Uber og AirBnb - bare med lektiehjælp.

Det er, hvad 27-årige Mads Christensen fra Haldrup har skabt i samarbejde med sin kammerat og forretningspartner Mikkel Emil Lindblom.

Hjemmesiden Zedubra.com, som platformen hedder, har som mål at gøre lektiehjælp nemt og tilgængeligt til en pris, hvor alle kan være med.

Kunderne er elever fra folkeskolen, gymnasiet eller videregående uddannelser, mens udbyderne - sælgerne, om man vil, er private personer med lyst til at lære fra sig.

Som et mellemled tjener Mads og Mikkel penge på at drive den platform, hvor folk mødes og laver aftalerne, og for nylig har forretningsmanden Frederik Falbe-Hansen investeret i projektet. Præcis hvor meget vil Mads Christensen ikke oplyse.

- Du kan skrive, at det er mellem én og fem millioner kroner. Vi har lovet hinanden, investoren og jeg, at vi ikke deler den oplysning med offentligheden, siger den unge iværksætter, som med investeringen har fået mulighed for at ansætte flere på kontoret i Trondhjemsgade på Østerbro i København.
- Vores helt store mål lige nu er, at vi inden udgangen af 2017 er til stede i fem lande, og på sigt vil vi være verdens største platform inden for lektiehjælp. Ja, vi har høje ambitioner, men vi tror så meget på projektet, at det tør vi godt have, siger Mads Christensen.
Annonce

250 undervisere ansat på kontrakt

Mads Christensen har tidligere forsøgt sig med bl.a. en webshop for kitesurfere, som han måtte droppe pga. manglende tid ved siden af studierne.

Siden skabte han GoKarakter.dk, som i dag har 250 tilknyttede undervisere, der alle er godkendt gennem en screeningsproces og kontraktansat.

Her skabes der kontakt mellem studerende og folk, der tilbyder lektiehjælp ansigt til ansigt i universitetsbyerne Aarhus, København, Odense og Aalborg.

Kunderne køber pakker af f.eks. 20 eller 80 timers undervisning til faste priser.

Omvendt fungerer Zedubra ved, at folk selv finder sammen, aftaler en pris og finder ud af, hvordan lektiehjælpen skal finde sted.

Om de skal mødes fysisk eller klare det hele online, når det passer ind. Derved spreder de sig til hele landet.

Mads Christensen fik ideen til at arbejde med professionel lektiehjælp, da han deltog i et aftenkursus i matematik.
Annonce

Masser af viden

- Her blev det klart for mig, hvor meget det betyder at få forklaret noget svært stof én til én. Det gav mig nogle aha-oplevelser, som gav mig lysten til at skabe en platform, hvor andre kan mødes og få de samme succesoplevelser. Der er masser af mennesker derude, som gerne vil give noget videre til andre og lære fra sig, siger Mads Christensen, der bemærker, at mange af hans undervisere sætter deres timepris lavt, selv om de er kompetente og sagtens kan tjene mere på den ydelse, de giver.

- Det fortæller mig, at de gør det af deres gode hjerte. Når en læge eller en diplom-ingeniør tager 100 kr. i timen for at undervise, er det ikke for at supplere sin indtægt, siger han.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce