Annonce
AC Horsens

Millionindtægt kan være på vej til AC Horsens

Jesse Joronen rygtes Italien. Et salg af FCK-målmanden vil kaste millioner af sig til AC Horsens, der har en videresalgsklausul på den finske keeper. Foto: Scanpix
Jesse Joronen rygtes til italiensk fodbold, og et skifte fra FCK til Serie A vil sende en større millioncheck til AC Horsens.

Horsens: AC Horsens vandt i den grad i lotteriet, da holdets målmandstræner Peder Hansen spottede Jesse Joronen i Fulham og fik ham overtalt til at skifte til AC Horsens. Det blev til en enkelt sæson i gult for den stærke finske keeper. Allerede midtvejs i sin første sæson blev han købt af FC København, men spillede sæsonen færdig i AC Horsens.

Skiftet, der blev effektueret for et år siden, kastede dengang godt syv millioner kroner af sig til AC Horsens, og nu kan yderligere en stor check være på vej.

Jesse Joronen rygtes til Brescia, der lige er rykket op i Serie A. Målmanden leverede en pragtpræstation, da FCK i sidste sæson slog Atalanta ud af Europa League, og det har tilsyneladende fået Brescia til at kigge Jesse Joronens vej. Rygterne taler om en salgssum i omegnen af 35 millioner kroner.

Salgsrygterne blev fulgt nøje af AC Horsens, for klubben sikrede sig en videresalgsklausul på 15 procent, da Jesse Joronen blev solgt til FCK. Hvis rygterne taler sandt, kan det ende med at sende godt fire millioner yderligere til AC Horsens. En videresalgsklausul bliver som udgangspunkt beregnet ud fra differencen mellem den nye salgspris og det beløb som AC Horsens fik i første omgang. Hvis udgangspunket er 35 millioner kroner vil det betyde, at AC Horsens skal have 15 procent af cirka 28 millioner kroner.

Pengene vil falde på et godt tidspunkt. AC Horsens opererer i budgettet for 2019 med spillersalg, og oven på et skidt forår står køberne ikke i kø i forhold til AC Horsens' nuværende trup, selv om der er et par attraktive spillere i Bo Henriksens førsteholdstrup.

Hvis Jesse Joronens skifte til Italien falder på plads, vil det sikre, at AC Horsens ikke behøver at bekymre sig om den post, der hedder transferindtægter i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce