Annonce
Erhverv

Milliongaranti til biogasanlæg

Biogas-anlægget i Blåhøj skal udvides,og det kræver kapital. Kommunen giver garanti for godt halvdelen af det beløb, der skal lånes. Arkivfoto
Blåhøj Energiselskab får kommunal lånegaranti på godt 3,8 millioner kroner.

Blåhøj: Blåhøj Energiselskab er langt fremme med planerne om at opføre en ny motorinstallation med nyt, isoleret udhus og tilslutning til det eksisterende biogasanlæg.

For at finansiere investeringen, har Blåhøj Energiselskab brug for et lån på 6.750.000 kroner, og energiselskabet havde derfor ansøgt Ikast-Brande Kommune om en lånegaranti på et tilsvarende beløb. Men den kommunale garanti bliver kun op godt 3,8 millioner kroner

Da Kommunekredit imidlertid kun er bemyndiget til at låne ud til den af investeringen, der vedrører den varmeproducerende del, har Blåhøj Energiselskab i samarbejde med sin revisor beregnet, at fordelingen mellem el- og varmeproduktion i 2017-18 udgjorde henholdsvis 42,7 procent og 57,3 procent.

På den baggrund har økonomi- og planudvalget anbefalet, at der ydes garanti for 57,3 procent af det ansøgte lånebeløb. Det svarer til 3.868.000 kroner, og den anbefaling tilsluttede et enigt byråd sig uden yderligere kommentarer.

Kommunen garanterer for et 10-årigt lån, og for den ulejlighed beregner Ikast-Brande Kommune sig en engangsprovision på én procent af lånet hovedstol (38.680 kr.) samt en løbende provision på 0,6 procent af garantiens restgæld.

Dermed skal Blåhøj Energiselskab selv finde finansiering af de resterende 2.882.000 kr., ligesom energiselskabet, der ifølge Forsyningstilsynet leverer Danmarks billigste fjernvarme, selv finansierer anskaffelsen af en gasrenser til 1,5 mio. kr. En gylletrailer til 1,1 mio. kr. finansieres via leasing.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce