Annonce
Brædstrup

Millioner på vej til byfornyelse i Brædstrup

Der vil i de kommende år blive investeret op til 18 millioner kroner i byfornyelse og udvikling i Brædstrup. Arkivfoto

Horsens Kommune har fået tildelt seks mio. kr. af staten til byfornyelse i Brædstrup. Med et ekstra kommunalt tilskud bliver der 18 mio. kr. i alt til de næste tre år.

Brædstrup: Horsens Kommune har fået tildelt seks millioner kroner fra de statslige byfornyelsesmidler, og det vil komme til at kunne ses i bymidten i Brædstrup over de kommende år.

Pengene skal bruges til at realisere nogle af de planer og ideer, der er for midtbyen, i den udviklingsplan, som byrådet netop har vedtaget.

Ud over de statslige penge fra byfornyelsesmidlerne skal Horsens Kommune lægge en medfinansiering på det dobbelte, og dermed bliver det totale beløb på 18 millioner kroner, som kan bruges til udviklingsprojekter i Brædstrup over de kommende tre år.

- Vi er en af de kommuner, som har fået en tilkendegivelse af, at vores ansøgning på seks millioner kroner er gået igennem. Der hele er stadig meget nyt, og der er nogle kriterierne for udbetalingen, som vi ikke kender endnu. Men jeg er meget tilfreds med, at vores ansøgning er gået igennem, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Glæden skyldes ikke mindst, at Folketinget har beskåret byfornyelsesmidlerne med 51,3 mio. kr. for at finansiere en ny bandepakke. Alligevel er det lykkedes Horsens Kommune at få tildelt hele beløbet på seks millioner kroner til byfornyelse.

Det vigtige for os er at få lavet en plan for, hvordan vi bruger de penge på den mest hensigtsmæssige måde. Vi vil gerne fremme Brædstrup på den mest hensigtmæssige måde.

Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for teknik og miljø.

Planer i venteposition

Ifølge borgmesteren skal teknik- og miljø-forvaltningen nu se på, hvordan pengene bruges bedst muligt.

- Der er nogle konkrete planer for Brædstrup, som har ligget og ventet på byfornyelsesmidler, og de planer kommer teknik og miljø nu til at se på inden sommerferien, siger Peter Sørensen.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Ole Pilgaard Andersen (DF), ser gerne en inddragelse fra borgerne i Brædstrup, når udvalget skal lægge en prioriteret plan for, hvordan ideerne i udviklingsplanen skal realiseres.

- Nu har jeg ikke udvalgets opbakning endnu. Men jeg synes, vi skal have en snak med borgerne om, hvad vi skal arbejde for i Brædstrup, så vi følger op på den borgerinddragelse, som vi har haft hele vejen, siger Ole Pilgaard Andersen.

Han vil ikke komme med bud på, hvad der kunne få førsteprioritet blandt de mange ideer i udviklingsplanen.

- Det vigtige for os er at få lavet en plan for, hvordan vi bruger de penge på den mest hensigtsmæssige måde. Vi vil gerne være sikker på, at de forventninger, vi har fra kommunens side, og de forventninger, der er fra borgerne, går op i en højere enhed. Vi vil jo gerne fremme Brædstrup mest muligt. Jeg har selvfølgelig nogle personlige ideer, men dem vil jeg gerne køre ind i en demokratisk proces, siger Ole Pilgaard Andersen

Borgmester Peter Sørensen ser de nye udviklingsmidler som en videreførelse af den byfornyelse, man gik i gang med for nogle år siden i Brædstrup.

- Vi har været igennem en stor renovering af hovedgaden. Dengang var vi enige om, at vi ikke er færdige. Det her er et led mere i den strategi om, at vi skal se på sammenhængskraften i hele kommunen, og det her bidrager også til de næste mange års videreudvikling i den del af kommunen, siger Peter Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce