Annonce
Hedensted

Million-renovering af svømmehal udskydes: Ingen håndværkere har tid

Med den tiltrængte renovering får svømmehallen i Hedensted centret et mere moderne udseende. Illusatrion: Enscape
En planlagt 21,3 mio. kr. dyr renovering af Hedensted Centrets svømmehal må nu udskydes minimum et halvt år, frem til den nødvendige, specialiserede arbejdskraft er ledig.

Hedensted: Normalt er der ingen sure miner, når det ekstraordinært er muligt at holde sin svømmehal åben, men for Hedensted Centret står det i øjeblikket ganske anderledes til.

Her var planen nemlig i disse dage for alvor at skyde gang i en gennemgribende renovering til rundt regnet 21 mio. kr.

Men selvom der var forberedt til at holde lukket det næste halve års tid, er dørene "desværre" fortsat åbne.

Annonce

På grund af et rødglødende byggemarked er der ganske enkelt ingen entreprenører, der har budt ind på opgaven, forklarer centerchef Peter Nielsen.

- Danmark har travlt. Punktum. Vi havde ellers fået tilkendegivelser fra entreprenører om, at det kunne være en opgave for dem, men siden har regeringen hældt benzin på et brændende bål i håndværkerbranchen - og det rammes vi så af nu, siger Peter Nielsen.

Ingen garantier

Renoveringen har været undervejs noget tid og kommer blandt andet til at dække over nødvendige og energiforbedrende tiltag.

Derudover bliver der etableret en decideret wellness-afdeling med ny sauna, dampbad, ildbad, koldtvandsoplevelser og børneområde, mens også hele svømmehallen shines op med et mere moderne look.

Opgaven er af en så højtspecialiseret type, at antallet af firmaer, der kan håndtere den, velsagtens kan tælles på en enkelt hånd.


Det hjælper jo ikke noget at bande og svovle, men der er ingen tvivl om, at med al den tid, Jimmi (Vinther, marketingchef, red.) har brugt på det, så får man da lyst til at hamre hovedet ind i væggen.

Peter Nielsen, centerchef, Hedensted Centret


Derfor er det også svært at give garantier for, hvornår den markante renovering kan skydes i gang, om end håbet lyder på seks måneder.

- Når Hr. og Fru Danmark ikke kan få håndværkere, kan man regne ud, at vi også får svært ved at finde de nødvendige specialister. På det punkt må vi nok erkende, at Danmark er et lille land, hvor man ikke bare i en uendelighed kan gå til næste firma i telefonbogen, siger Peter Nielsen.

Annonce

Kan ende i prisstigning

Ud over frustrationen i at måtte udskyde projektet, sker det også med den latente risiko for, at det går hen og bliver dyrere end de i forvejen afsatte 21 mio. kr.

For nuværende stiger priserne nemlig i raketfart, og leverandører har stillet Hedensted Centret i udsigt, at en ny udbudsrunde kan resultere i en prisstigning på op mod 25 pct.

For at dække sig ind efter bedste evne, er alle materialerne således allerede købt ind, frem til det bliver muligt at finde den nødvendige arbejdskraft.

- Lige nu er der fuldt blus på, og på et tidspunkt må det stoppe op. Uanset hvad er jeg ikke i tvivl om, at vi får en fantastisk svømmehal, når vi bliver færdige, siger Peter Nielsen.

Renoveringen er støttet af Hedensted Kommune, som har ydet lånegaranti på beløbet.

Med i renoveringen er også udviklingen af et nyt wellnessområde. Illusatrion: Enscape
Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce