Annonce
Hedensted

Million-besparelse rullet tilbage: Landdistrikter bliver igen tilgodeset

Ølholm Bypark er et af de projekter, der har nydt godt af LAG-midler. Her mødes lokale i alle aldre til udendørs aktivitetet. Arkivfoto: Morten Marboe
LAG-ordningen får 30 mio. kr. mere at gøre godt med fra næste år - og det skaber jubel i Hedensted Kommune, hvor mange lokale projekter er blevet til ved hjælp midlerne. Formålet er at skabe arbejdspladser og bosætning i landdistrikterne.
Annonce

Hedensted: Etablering af aktivitetspladser, nye vandrestier og hjælp til små iværksættervirksomheder.

Det er nogle af de ting, den EU-baserede LAG-ordning har støttet økonomisk, siden den blev etableret i 2007.

Nu kan de lokale projekter se frem til at få endnu flere penge.

En tre år gammel beslutning om at beskære LAG-ordningen på landsplan med 30 mio. kr. er nemlig trukket tilbage - og det betyder, at der fra næste år bliver en halv million kroner mere til uddeling i LAG Odder-Hedensted.

Det skaber naturligvis lokal glæde.

- Vi får rigtig mange kvalificerede ansøgninger ind, og det sker ofte, at vi må afvise gode projekter, simpelthen fordi der ikke er flere penge. Derfor siger vi selvfølgelig ja tak til opjusteringen, siger Susanne Ernst, koordinator i LAG Odder-Hedensted.

Annonce

Skaber sammenhold

I de første syv år af LAG-ordningens eksistens, fra 2007 til 2014 blev der uddelt 1,7 mio. kr. om året til projekter i Hedensted Kommune. Herefter blev der skåret i beløbet, således at Hedensted og Odder skulle deles om pengene, og i 2016 besluttede den daværende regering at fjerne den danske medfinansiering.

Derfor har den LAG Odder-Hedensted de seneste tre år haft 1,2 mio. kr. at dele ud af. Men nu har den nye erhvervsminister besluttet at rulle besparelsen tilbage, og derfor kommer der igen flere penge til bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.

- Formålet med ordningen er at støtte små iværksættervirksomheder på landet og at skabe udvikling i form af fx byparker og andet, og pengene er på den måde med til at skabe netværk og sammenhold i de enkelte lokalsamfund. Tanken er, at det er dem, der bor der, som ved, hvad de har brug for, og derfor er de både med til at sende ansøgningerne og indstille projekterne. Som regel er der også en masse frivilligt arbejde involveret, siger Susanne Ernst.

Hun forventer, at der bliver ansøgningsfrist for nye projekter i slutningen af januar og i april eller maj næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce