Annonce
Horsens

Milliard-plan kan gøre Horsens til et togcentrum

Horsens Banegård på Andreas Steenbergs Plads her kan der blive ekstra travlt, hvis Horsens får rollen som samlingsted for passagerer, der skal med fremtiden hurtigtog mod København eller Aalborg. Arkivfoto
horsens - Horsens kan blive et trafikalt knudepunkt, når højhastighedstoget standser på Horsens Banegård.

Det forudser borgmester Peter Sørensen (S) efter lanceringen af regeringens storstilede togplan til 27,5 mia. kr.

- Det er klart, at det kan samle den trafik op vestfra og nordfra, som skal videre mod København. I Horsens stopper toget. Det er der lagt op til, men jeg vil godt se resultatet af de politiske realitetsforhandlinger, før jeg udtaler mig nærmere om det, siger Peter Sørensen.

Toget er fyldt

Også formand for Horsens Erhvervsråd, Poul Ulsøe, ser det som en naturlig udvikling af den ny togplan.

- Allerede i dag kommer folk kørende til Horsens for at stige på toget til København. Det gør jeg også selv somme tider, og toget er fyldt op på afgangene kl. 6 og 7 til København. Det vil kun blive forstærket, når der kommer højhastighedstog, siger Poul Ulsøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod med 38 medarbejdere, der havde vidt forskellige måder at gøre tingene på

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce