Annonce
Hedensted

Miljøministeren har lanceret plan for havbrug: Flertallet af Folketingets partier bakker op

Handleplanen opfylder ønsker fra bl.a. Hedensted Kommunes borgmester Kasper Glyngø (S). Han har i forbindelse med sagen om Hjarnø Havbrugs overtrædelse af miljøgodkendelser ytret ønske om at få området samlet hos en specialiseret enhed i Miljøstyrelsen. Arkivfoto: Morten Pape 
Ministeren har politisk opbakning til at gennemføre planen, som bl.a. samler myndighedsopgaverne på havbrugsområdet hos Miljøstyrelsen.
Annonce

Danmark: Miljøminister Lea Wermelin (S) har onsdag morgen lanceret en handleplan, som skal skabe klare rammer for virksomheder, der opdrætter fisk i havbrug, og ikke mindst sikre et effektivt miljøtilsyn med dem.

Hovedpunktet har ministeren tidligere luftet.

Det går på at samle myndighedsopgaverne på området, så Miljøstyrelsen fremover står for udstedelse af miljøgodkendelser og tilsyn med dem.

I dag er opgaven delt mellem styrelsen og syv kommuner, herunder Hedensted Kommune, som har opgaven med fem havbrug.

Handleplanen sigter også efter at ensrette kravene til virksomhedernes indberetning og driftsjournaler, at forny gamle vejledninger, og at indføre et samlet, digitalt indberetningssystem.

Annonce

Seks partier er med

Miljøministeren har præsenteret planen for Folketingets partier og fået opbakning fra et flertal bestående af Det Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Alternativet og Socialdemokratiet.

Dermed er vejen banet for en oprydning, som Lea Wermelin ser et behov for.

- Der har længe ikke været styr nok på havbrugsområdet. Det er på tide, at vi får ryddet op og sikret et effektivt tilsyn med havbrugene, siger hun i en pressemeddelelse fra Miljøministeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce