Annonce
Østjylland

Midttrafik lader flere passagerer komme ombord på busserne - men stadig uden kontanter

Fra 6. april kan de gule bybusser have 15 flere passagerer med, og de må igen træde ind af fordøren. Arkivfoto: Morten Pedersen
Fra næste uge kan buspassagerer igen gå ind ad fordøren, og en hel del flere personer må få en plads i bussen. Midttrafik gør dog ikke noget ved sin bandlysning af kontanter som gangbart betalingsmiddel.

Region Midtjylland: I takt med at samfundet stille, kontrolleret, gradvist og så videre åbnes i de kommende uger, vil flere passagerer også få lov til at stige på by- og regionalbusserne i området.

Midttrafik, som driver busserne i Region Midtjylland, vil på den anden side af påske åbne busdøren for en del flere passagerer, end der har været lukket ind i løbet af de seneste måneder.

Derudover bliver det fra tirsdag 6. april atter muligt for passagererne at træde ind ad rutebilens fordør.

Midttrafik vil fortsat sørge for at gøre ekstra rent i busserne, og passagererne skal naturligvis ligeledes fortsat bære mundbind eller visir, når de stiger ind.

Trafikselskabets vicedirektør, Mette Julbo, understreger, at kunderne fortsat skal passe på sig selv og hinanden.

- Nogle kunder bliver utrygge, når der kommer flere kunder med bussen. De oplever, at bussen er overfyldt, selvom den ikke er. Derfor overvåger vi løbende bussernes kapacitet, ligesom vi overholder de kapacitetsgrænser, som myndighederne anbefaler. Er man som kunde utryg ved at rejse med en fyldt bus, kan man bruge appen Midttrafik Live. Den viser, hvor mange der er med bussen, inden den ankommer til stoppestedet, siger hun.

Midttrafiks rejseråd

  • Hold afstand i og uden for bussen
  • Brug mundbind eller visir
  • Respekter det tilladte antal passagerer
  • Stig ikke på en fyldt bus
  • Sid eller stå med ansigtet i køreretningen
  • Medbring din egen håndsprit og sprit af ved kontaktpunkter
  • Vis hensyn, host eller nys i ærmet
  • Hav god håndhygiejne
  • Bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer
Annonce

Stadig ingen kontanter

Siden regeringens seneste nedlukning af samfundet, hvor der blev indført en anbefaling om to meters afstand mellem personer i det offentlige rum, har det maksimale antal af passagerer på almindelige busser som de gule bybusser været 25. Efter påsken sættes det antal op til 40.

Max-antallet af passagerer i de større regionalbusser øges fra 40 til 55.

Én ting vil dog ikke forandre sig, når busserne vender tilbage til en tilstand, der minder lidt mere om normalitet: Det vil stadig ikke være muligt at betale for en busbillet med kontanter.

Midttrafik opfordrer til, at kunderne køber deres billet i selskabets app, i dets internetbutik eller benytter sig af rejsekort.

- Chaufførerne hverken sælger eller kontrollerer billetter i busserne. Kontrollørerne står for billetkontrollen. Midttrafik opfordrer kunder til at købe billet, så de undgår en kontrolafgift på 750 kroner, skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.


Vi overvåger løbende bussernes kapacitet, ligesom vi overholder de kapacitetsgrænser, som myndighederne anbefaler

Mette Julbo, vicedirektør, Midttrafik


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce