Annonce
Odder

Midtbyplaner: Aldi vil rive ned og bygge ny forretning

Aldi vil gerne udvide sin butik i Odder, og kommunen vil gerne have flere boliger i midtbyen. De to ting bliver kombineret i nyt projekt.
Discountbutik i stuen og to etager ovenpå med ungdomsboligerne. Sådan er tankerne i det projekt, som snart skal ud i offentlig høring.

Odder: Den gamle bygning, som huser Aldi på Banegårdsgade, skal afløses af en ny med plads til en større butik samt en række ungdomsboliger ovenpå.

- Vi arbejder på opførelse af en ny Aldi på samme gode beliggenhed som i dag. Det betyder, at den nuværende ejendom rives ned, og i stedet vil der blive opført en ny bygning i moderne arkitektur. Bygningen vil give plads til flere boliger i de to øverste etager og en ny Aldi-butik i stueetagen, bekræfter discountkæden i en mail til avisen.


Vi får noget højde på og udnytter midtbyen til ungdomsboliger.

Ole Lyngby Pedersen (V), udvalgsformand


Foruden Aldi er der i dag en køreskole og en it-virksomhed på adressen. Men fremover skal der ikke længere være erhverv oven på butikken. I stedet er planen at bygge 16 ungdomsboliger fordelt på to etager oven på discountforretningen.

I dag må der kun bygges i 2,5 etager på adressen, og derfor skal der laves en ny lokalplan for området. Politikerne i miljø-, teknik- og klimaudvalget har sagt god for at fortsætte det arbejde.

Annonce

Kræver boliger

Faktisk er det et krav fra kommunen, at der bliver bygget boliger oven på den nye dagligvareforretning, der ligger tæt på stationen og midtbyen.

- I stedet for at få en lav bebyggelse får vi noget højde på og udnytter midtbyen til ungdomsboliger. Jeg tror, de bliver revet væk, siger Ole Lyngby Pedersen (V), der er formand for udvalget.

Det bliver formentlig et boligselskab, der kommer til at stå for ungdomsboligerne. De får hver især køkken, bad og egen indgang. Der bliver også altaner til boligerne, som skal dele en fælles tagterrasse, og ligesom den nye butik vil ungdomsboligerne formentlig være færdige i 2022.

Den nuværende Aldi-butik er 770 kvadratmeter, men fremover kan kunderne boltre sig på 1250 kvadratmeter. Desuden udvider Aldi parkeringsområdet fra 25 til 64 p-pladser.

Ifølge Aldi skal byggeriet opføres næste år, når en ny lokalplan er blevet vedtaget. Men først skal planerne ud i en offentlig høring.

Det er Bent Jakob Hessellund, der ejer ejendommen på Banegårdsgade. Han har ingen kommentar til Aldis planer.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

AC Horsens

Se videoanalyse og kampens højdepunkter: AC Horsens faldt til jorden i bundopgøret

Annonce