Annonce
Odder

Midt i et valgår: Socialdemokratiet mister stor valgstøtte

DSU deltog også i generalforsamlinger i partiforeningen. Her ses folketingsmedlem Dorthe Hindborg (Yderst til venstre) og byrådsmedlem Lone Jakobi (Nummer tre fra venstre) sammen med Sebastian Juu  og DSUs afgående formand Ingrid Vandsø (Yderst til højre). Foto: DSU Odder/Samsø
Til november venter et kommunalvalg. Men det bliver nu uden DSU.

Odder: 11. januar 2021 blev sidste dag med kliken for medlemmer af Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU) i Odder og på Samsø. I tre år har gruppen spredt det socialdemokratiske budskab, men nu er det altså slut.


Vi har måttet erkende, at selvom viljen var der, så var vi desværre ikke nok til at holde afdelingen i live, og vi siger derfor tak for denne gang

DSU Odder og Samsø


Annonce

Ifølge DSU Odders formand, Ingrid Vandsø, er beslutningen taget helt uden nogen form for dramatik. Også selvom der venter et kommunalvalg ude i horisonten.

- I en by af Odders størrelse kommer de politisk interessede ofte i generationer, og lige nu mangler der foryngelse i foreningen, da mange er flyttet væk fra Odder i løbet af årene. Så derfor har vi sat foreningen i bero, indtil næste generation vil overtage den, siger Ingrid Vandsø.

Stor velvilje men for få hænder

Foreningen som blev stiftet i slutningen af 2017, har i sin korte levetid deltaget i debatter og kampagner.

Viljen til at drive foreningen var ifølge de resterende medlemmer stadigvæk tilstede, men med kun tre medlemmer til sidst endte det altså med, at foreningen måtte erklære sig inaktiv.

- Vi har måttet erkende, at selvom viljen var der, så var vi desværre ikke nok til at holde afdelingen i live. Vi var kun tre aktive medlemmer til sidst, og nogle af os søger mod Aarhus inden længe, så derfor gav det god mening at sige tak for denne gang, uddyber Ingrid Vandsø.

Opløsningen af DSU i Odder og på Samsø sker i et år, hvor der i november venter et kommunalvalg. Men de socialdemokratiske kandidater må efter opløsningen undvære støtte fra DSU i denne omgang.

Annonce

Ærgrelse hos ledelsen

Hos Socialdemokratiet i Odder er formand for vælgerforeningen, Jesper Hjort ærgerlig over, at foreningen må indstille sine aktiviteter. Men han erkender også, at lukningen ligner noget, han har set før.

- Det er ikke første gang, at DSU i Odder har måtte sætte sine aktiviteter på pause. Deres medlemmer går ofte i gymnasiet og på et tidspunkt, når de bliver gamle nok, flytter de fra Odder. Så hvis der ikke kommer nye medlemmer, er der pludselig for få medlemmer. Men vi er selvfølgelig ærgerlige, da vi rigtig gerne vil have unge ind i DSU,  siger Jesper Hjort.

Skulle man have interesse i at starte DSU Odder op igen, har de tidligere medlemmer sørget for at budgettet er flyttet til en konto i foreningens navn.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Skoleelever hjemsendes fra 15. december

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce