Annonce
Horsens

Midt i en klimadebat: Juleaften behøver I ikke at røre ved

Påvirker klimadebatten din måde at holde jul på i år? Vi har spurgt Folkebladets følgere på Facebook. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: Vi har spurgt Horsens Folkeblads følger på Facebook: Påvirker klimadebatten din måde at holde jul på i år?

Meningerne er delte, men de fleste holder nu fast i, at juleaften skal være, som den plejer.

Her en række af svarene:

Annonce

Dorthe Kaihø:

Så længe oceaner af energiressourcer bruges på internettet og datalagring, samt at der ikke eksisterer fornuftig affaldshåndtering i verdens mest befolkede lande, så hjælper et par klimavenlige helligdage vist ikke meget. Så nej, det bliver en jul ligesom de andre år, men nu vælter vi heller ikke rundt i gaver.

Linda Hedrich:

Nej, bestemt ikke. Vi holder jul, som vi plejer.. Ikke sagt at vi ikke tænker på klimaet, for det har vi da gjort i mange år.

Line Boysen Lassesen:

Ja... eller nej ikke debatten alene, men omtanke for forbruget gør. Vi har sparet kraftigt på julegaverne i år for ikke at have et unødigt forbrug af ting, vi egentlig ikke har brug for...

Lena Haxholm Sørensen:

Ja, et juletræ på klump, så det kan genplantes. Jeg køber intet farvestrålende papir, men bruger det op, jeg har - og benytter derefter brunt genbrugspapir.

Christina Zacho:

Overhovedet ikke! Lille Danmark kan ikke redde hele verden, så hvorfor skulle man tænke på CO2 på den hyggeligste aften på hele året? Nej, den aften skal den have fuld gas på hyggen med alt, hvad det indebærer.

Hanna ElAjmi:

Nope, de få dage om året skal der hygges med alt, hvad det indebærer.

Marianne Jensen:

Jeg har ikke råd, men foretrækker økologi. Jeg ville gerne have et juletræ, men så skal det ikke være sprøjtet. Så lidt gør jeg.

Michael Ødorf:

Jo, jeg køber aldrig plastikindkøbsposer mere.

Rikke Taarsted Soelberg:

Ja, selvfølgelig. Ikke bare den dag, men alle dage.

Torsten Conradsen:

Ikke debatten såsom, men meldingerne fra folkene med fingeren på pulsen - som for eksempel EU's undtagelsesudmelding - gør. Jeg ønsker mig intet materielt til jul. Ønsket er samvær med ens kære. Og kan det bidrage med en my mindre CO2, så er det fint med mig.

Jesper M. Sundstrøm:

Nej, på ingen måde! Vi skal naturligvis passe på klimaet, men hele debatten er kørt af sporet og er på grænsen til hysteri... Klimaet bruges udelukkende til at flytte fokus væk fra problemer, som vi rent faktisk kan gøre noget ved, men af en eller anden årsag ikke tager fat om.

Michael Kristiansen:

Nej, slet ikke de ændringer, der er på temperaturen. De er cirka fem procent menneskeskabt - resten står moder jord sgu' selv for. Vi er bare i en ny cyklus, lige som alle de andre gange vi har haft blandt andet istid.

Lone Karin Jensen:

Næhh, ændrer ikke på noget i julen - og tror såmænd heller ikke, at der er politikere, der gør...

Søren Winther:

Nej, julen må man ikke pille ved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce