Annonce
Hedensted

Midt i en coronatid er bolden lige så efterspurgt som tidligere - og lidt mere til i Vejlefjord IF

I uge 27 holder Hedensted Kommune Aktiv Ferie, hvor et af tilbuddene er DGI Fodboldskole, der i år bliver bakket op af seks, lokale klubber. Foto: Line Kyed
DGI Fodboldskole, der sammen med lokale klubber har etableret seks sommerskole-hold under kommunens Aktiv Ferie, melder om stort set samme efterspørgsel som tidligere år, lige på nær i Vejlefjord IF, der oplever langt større tilslutning.
Annonce

Daugård: Der er godt humør blandt de 55 børn, tilmeldt til Aktiv Feries DGI Fodboldskole, der løber rundt på boldbanerne ved Vejlefjordskolen i den her uge.

Her skal der sparkes bold fra klokken 9-15 hver dag, og det lader til at falde i god jord hos de entusiastiske deltagere.

Aktiviteten er inddelt i hold efter antallet af trænere og passet ind efter deltagernes alder.

På et af holdene løber 10-årige Malou Ditlevsen fra Daugård rundt. Hun er en ud af i alt fem piger, der deltager i sommerfodbold ved Vejlefjordskolen.

- Jeg er vild med fodbold og har det som sportsgren. Og så var jeg med sidste år, og det var så godt, at jeg gerne vil gentage det igen i år, fortæller hun.

Næsten samme tilgang har 11-årgie Malthe Holbeck fra Hornsyld.

- Det var rigtig sjovt sidste år. I år har jeg tilmeldt mig sammen med en kammerat, fortæller han begejstret, inden han igen løber ud for at fange bolden i det spil, der er i fuld gang.

Det er andet år, at både11-årig Malthe Holbeck fra Hornsyld og Malou Ditlevsen på 10 år fra Daugård har valgt at bruge førte uge af deres sommerferie på DGI Fodboldskole ved Vejlefjordskolen. Foto: Line Kyed
Annonce

20 flere

I alt er fire fodboldskoler fløjtet i gang i uge 27. Foruden i Vejlefjord IF er der også en fodboldskole i Rask Mølle IO, hvor DGI melder om et fuldt booket hold. I As IF er der 23 tilmeldte.

På Juelsminde-halvøen, der også rummer en fodboldskole, har man slået sig sammen med klubben SS Skjold for at få fyldt holdet. Det er sket, fortæller DGI's idrætskonsulent Britta Roslyng, grundet lavt børnetal.


Vi er glade for opbakningen. Børnene kender hinanden fra den øvrige sæsonfodbold, og mange går på hold sammen. De vil derfor meget gerne en sommerskole som den her og har måske manglet tilbuddet tæt på.

Jakob Laursen


Hos fodboldskolen ved Vejle Fjord skiller situationen sig dog en anelse ud. 2019 var nemlig første år, der blev etableret fodboldskole på stedet. Sidste år lå deltagerantallet i omegnen af 35 børn. I år er det tal steget med 20.

- Vi er glade for opbakningen. Børnene kender hinanden fra den øvrige sæsonfodbold, og mange går på hold sammen. De vil derfor meget gerne en sommerskole som den her og har måske manglet tilbuddet tæt på, skønner Jakob Laursen, der er skoleleder på DGI Fodboldskole med lokalklubben Vejlefjord IF som lokalaktør.

Også det faktum, at tilbuddet i Vejlefjord IF er forholdsvis ny, er også grunden til den store efterspørgsel, klubben oplever, mener Britta Roslyng.

- Det er nyt, og det er spændende. Det, vurderer jeg, også må være en del af årsagen. Corona har derimod ikke har en indflydelse nogen steder på den samlede tilmelding, siger hun.

Vejlefjord IF med DGI i ryggen har som aktør af sommerfodbold ved Vejlefjordskolen sørget for afspritningsmuligheder før, efter og mellem træning og kampe. Foto: Line Kyed
Annonce

Corona-forholdsregler

Tilbage på boldbanen på Vejlefjordskolen er man i fuld gang med træningen. Nogle børn skal have en drikkepause, andre skal have et anerkendende "flot".

Fodboldskolen er med de særlige retningslinjer for blandt andet sommerskoler undtaget den nuværende forsamlingsgrænse på 50 personer. Reglementet hedder her 500 personer.

- Vi tager som påkrævet vores corona-forholdsregler og har inddelt børnene i mindre hold, og så spritter vi naturligvis godt af.

- Derudover håber vi af øvrige lavpraktiske ting, at vi ikke får for meget regn i løbet af ugen. I det tilfælde må vi så fordele os på to hold og på skift være inde i skolens hal, siger Jakob Laursen.

I uge 32 er der atter DGI Fodboldskole. I denne omgang i Stouby, hvor der i skrivende stund er 28 tilmeldte.

I uge 27 er der Aktiv Ferie med blandt andet fire fodboldskoler rundt i kommunen og to i Stouby uge 32. Foto: Line Kyed
Ved Vejlefjordskolen er 55 børn denne uge tilmeldt DGI Fodboldskole, der finder sted med Vejlefjord IF som lokal aktør og i regi af Hedensted Kommunes Aktiv Ferie. Foto: Line Kyed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce