Annonce
Horsens

Midlertidigt busstoppested og flexture: Horsensianerne får lettere adgang til nyt vaccinationscenter

Fra fredag morgen bliver det lettere for de borgere, der skal vaccineres mod corona-virus, at komme til det nye vaccinationscenter på Fuglevangsvej i Horsens. Horsens Kommune har nemlig i samarbejde med Region Midtjylland og Midttrafik gjort det muligt at komme til og fra vaccinationscentret med bus og flextur. Arkivfoto: Morten Pape
Fra fredag morgen er det muligt at bestille en flextur til det nye corona-vaccinationscenter på Fuglevangsvej i Horsens. Der er også oprettet et midlertidigt busstoppested i nærheden, så borgere uden bil får lettere adgang.

Horsens: Det skal være let at komme til det nye vaccinationscenter på Fuglevangsvej i Horsens. Også selvom man ikke har bil.

Fra fredag morgen kan man tage med flextur til vaccinationscentret. Med en flextur bestemmer borgeren selv, hvor og hvornår man skal afhentes. Det er Horsens Kommune, der i samarbejde med Region Midtjylland og Midttrafik har oprettet et midlertidigt flexturknudepunkt umiddelbart uden for vaccinationscentret, så horsensianerne kan bestille en flextur for at komme let til og fra vaccinationen.

Samtidig har tre busruter fået et nyt midlertidigt stoppested på Sverigesvej - omkring 300 meter fra indgangen til vaccinationscentret.

Det drejer sig om ruterne 8, 14 og 220.

Både flextur-knudepunktet og det midlertidige stoppested vil være i drift, så længe vaccinationscentret er i drift, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi vil selvfølgelig gerne sikre, at alle har mulighed for at komme ud og blive vaccineret mod covid-19, og derfor bliver der lavet et ekstra stop ved centret. Flextur er en god og fleksibel ordning, og jeg er glad for, at vi sammen med regionen og Midttrafik har kunnet lave denne løsning, der ligger inden for vores budget på området, siger borgmester Peter Sørensen (S) i pressemeddelelsen.

Annonce

Vent på indkaldelse

I dag er der tre såkaldte flextur-knudepunkter i Horsens midtby. De ligger ved banegården, på Vitus Berings Plads og ved Regionshospitalet Horsens. De tre knudepunkter bliver altså fra fredag morgen til fire.

Vaccinationscentret ligger på Fuglevangsvej i industrikvarteret Horsens Vest. Kort: Horsens Kommune

- Det er naturligvis vigtigt, at horsensianere, som ikke har bil, til gengæld kan komme med kollektiv transport ud til centret, og det kan de med busser og nu også flextur. I takt med, at vaccinerne kommer til Danmark, vil vi selvfølgelig gerne give alle de borgere, der vil modtage vaccinen, mulighed for det, siger Peter Sørensen.

Vaccinationscentret på Fuglevangsvej åbnede med de første vaccinationer mod coronavirus tirsdag. Det er en taskforce, der er nedsat på nationalt plan, der har lavet en plan for, i hvilken rækkefølge danskerne skal vaccineres. Man kan derfor ikke bestille tid til at blive vaccineret, men skal vente, til man bliver indkaldt. Det sker via en mail i e-boks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce