Annonce
Horsens

Middelalderfestivalen gør status: Bodholderne melder om rekordsalg

Arrangørene bag Horsens Middelalderfestival blåstempler årets udgave som en succes. Blandt andet på grund af de nye initiativer - et børneområde og forbedret logistik på pladsen. Foto: Michael Svenningsen
Hedebølgen lagde sig tungt over fængselsmurene, da årets Middelalderfestival løb ad stablen i august. Alligevel var festivalen igen i år yderst velbesøgt, lyder det fra arrangørerne.
Annonce

Horsens: Med nogle af årets allersidste, stegende hede sommerdage fik middelalderfolket de perfekte rammer for, at årets udgave af Horsens Middelalderfestival skulle blive et brag af en succes.

I kølvandet på Danmarks største middelalderfest gik meldingerne da også på et par yderst succesfulde dage på Fængslet, og nu fortæller arrangørerne, at publikum - igen i år - er strømmet til festivalen.

- Blandt bodholderne er der flere, der har snakket om rekordomsætning, men det er kun indikationer. Vores estimat er, at vi ligger lige omkring de 60.000 gæster - ligesom sidste år, siger festivalkoordinator Anne Sofie van Norde.

Det forgangne år har holdet bag Horsens Middelalderfestival blandt andet arbejdet på at forbedre logistikken og gøre pladsen mere overskuelig. Under 2019-udgaven var flowet da også betragteligt bedre rundt på pladsen, lyder det.

Trods enkelte kritiske røster om, at festivalen er i farezonen for at blive mainstream, er tilbagemeldingerne overvejende positive på, at Horsens Middelalderfestival de senere år har forsøgt at udvide historieformidlingen og henvende sig til et brede publikum.

- Nu skal vi igang med at evaluere på, hvordan vi gør festivalen endnu bedre næste år. Det vigtigste er ikke at stagnere, for vi har ikke lyst til pludselig at ende som den næststørste middelalderfestival i Danmark, fortæller festivalkoordinatoren.

Blandt bodholderne er der flere, der har snakket om rekordomsætning, men det er kun indikationer. Vores estimat er, at vi ligger lige omkring de 60.000 gæster - ligesom sidste år.

Anne Sofie van Norde, festivalkoordinator, Horsens Middelalderfestival

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Nyt DM løb venter på Ib Kragh

Annonce