Annonce
Odder

Michelin-mad over bål: Økologiens Have inviterede til bålhygge

Kokken Jesper Krabbe styrer slagets gang, og sørger for at der kommer mad på bordet. Foto: Morten Pape
Børn og voksne tilberedte mad over bål sammen med tidligere Michelin-kok Jesper Krabbe, der gav gode råd.
Annonce

Odder: Skolernes sommerferie nærmer sig med hastige skridt sin afslutning. Derfor er det også ved at være sidste chance for at nyde friheden for forældre og børn rundt omkring i det danske land.

I Odder valgte en gruppe forældre og bedsteforældre tirsdag at bruge dagen ved bålet i Økologiens Have.

Blandt urtehaver, træer og bålrøg står Jesper Krabbe og er ved at finde spyd frem til kyllingerne.

Som tidligere souschef på Henne Kirkeby Kro og med Michelin-stjerner på CV'et ved han, hvordan maden skal laves. En viden, han gerne vil give videre til en ny generation.


På et tidspunkt bliver jeg en gammel mand. Og når den tid kommer, så kunne jeg godt tænke mig at få noget god mad. Derfor vil jeg gerne inspirere og lære fra mig.

Jesper Krabbe, Michelin-kok


Bålet er ved at være klar til madlavning, og en gruppe børn står ved bordet og forsøger at få kyllingerne på det lange spyd.

Alle råvarer er naturligvis økologiske Foto: Morten Pape

Undervejs bliver der skåret ansigter, og det er ikke alle, der er lige begejstrede for de økologiske kyllingers slimede overflade. Nogle opdager tilmed noget blod.

Men på spyddet kommer kyllingerne alligevel.

Annonce

Hyggen i højsædet

To af deltagerne er veninderne Lise Borg Klit og Stine Bendix Emmer på 43 år. De har taget deres børn med, og selvom børnene ikke sidder ved bålet hele tiden, så nyder de hyggen og hinandens selskab.

- Det er et rigtigt hyggeligt arrangement. Børnene kan lege rundt omkring i haven, og samtidig være med til at lave mad, når der sker noget ved bålet, siger Lise.

For det er ikke kun Michelin-mad, der er på menuen. Mens kyllingerne steger langsomt, sætter en af de mange frivillige gang i snobrød - til stor begejstring for børnene, som inden for to sekunder har et snobrød over gløderne.

Mad over bål og coronastøtten

Arrangementet "Mad over bål" er ét af flere arrangementer, som grundet rejserestriktionerne, skabt af COVID-19, er blevet sat i søen af regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet. Sommerpakken har til formål at sætte gang i den danske sommerøkonomi, gennem eksempelvis tilskud til madkulturelle sommeroplevelser.

For Jesper Krabbe er snobrød og hygge også en vigtig del af arrangementet og madlavning generelt.

-  Deltagerne skal se og føle, hvad det er for nogle råvarer, de bruger. De skal se, at det ikke er så svært at lave mad. Der er ingen regler. Og så skal de huske at have det hyggeligt samtidig, siger kokken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Skoleleder efter forfærdelig ulykke under udflugt: - Vi kunne ikke have gjort noget anderledes

Annonce