Annonce
Erhverv

Michael Mortensen fordobler salg af typehuse - udvider med afdeling i nord

- I år regner vi med ca. 30 huse, men i løbet af et par år satser vi på at bygge omkring 200 huse om året. Sådan sagde Michael Mortensen til Horsens Folkeblad, da han i januar 2016 etablerede typehus-firmaet Hybel. Første år blev det til 100 solgte huse, og i 2017 blev der sat underskifter på 223 salg. Arkivfoto

Typehusleverandøren Hybel har i sit andet regnskabsår mere end fordoblet salgstallene, og på bundlinjen er et minus blevet til plus på mere end 10 mio. kr. Nu skal der ansættes flere folk og udvides med kontor i Aalborg.

Annonce

Horsens: Byggefirmaet Hybel A/S, som Michael Mortensen etablerede i Horsens i januar 2016, har på to år skabt sig et solidt fundament på typehus-markedet.

Det fremgår af et netop offentliggjort årsregnskab for 2017.

Hybel-målet for 2017 var 170 solgte huse og et nul-resultat.

Status på året blev 223 salg og et positivt resultat på 10,7 mio. kr. før skat.

- Det er mere, end vi regnede med. Forventningerne til 2017 er i særdeleshed indfriet, så vi er mere end glade, konstaterer Brian Langvad, der er indsat som adm. direktør.

Ledelsen ser tallene som et resultat af første års investeringer i ressourcer, forretningsgange, systemer m.v., fremgår det af regnskabet.

Hybel A/S

Grundlagt i januar 2016 af Casa-stifter Michael Mortensen. Han har også tidligere solgt typehuse, da han blev en del af sin fars firma, FM-Huse, der senere - efter en række fusioner - blev til Huscompagniet. I 2011 solgte parterne Huscompagniet til en norsk kapitalfond. Da denne fire år senere solgte videre til en anden kapitalfond, følte Michael Mortensen sig ikke længere forpligtet til at holde sig fra markedet, og derfor etablerede han Hybel A/S.

Ambitionen var at sælge 30 huse første år og på sigt 200 huse om året.

I etableringsåret blev det til 100 solgte huse, hvoraf 22 blev færdigbygget samme år.

Forventningerne til 2017 lød på 170 solgte huse og 120 færdiggjorte. Det blev overgået med 223 solgte og 117 afleverede.

Egenkapitalen var ved udgangen af 2017 opgjort til 25,9 mio. kr.

Annonce

Nye kontorer i tankerne og ét på vej

Forventningerne til 2018 er fortsat vækst - ikke kun i salget, men også med åbning af et nyt kontor i Aalborg.

I dag sælger Hybel fortrinsvis huse i Østjylland, men ønsket er at brede sig til resten af Jylland, fortæller Brian Langvad.

- Og vi er allerede godt på vej. Vi har udstillingshuse under opførelse flere steder i Jylland, bl.a. ved Herning og i Aalborg.

Dét sammen med Aalborg-kontoret skal være med til at intensivere salget i hele Jylland.

- På sigt vil vi gerne åbne et par flere kontorer, men der er hverken sat tid eller placering på endnu. Fra Horsens kan vi indtil videre godt dække den sydlige del af Jylland, men der var et større hul til Nordjylland, og derfor valgte vi at placere det første kontor i den nordjyske storby. Foreløbig fokuserer vi på dén udvidelse, siger Brian Langvad.

Han forventer at kunne indvi den ny afdeling - med både salg, tegnestue og byggeledelse - i løbet af juni.

Annonce

Ansætter løbende flere folk

Med udvidelsen stilles der også forventning til godt og vel dobbelt op på afleveringer. I 2017 afleverede Hybel 117 nøgler til færdige huse, og i 2018 budgetteres der med 270 afleveringer.

- Kunderne tager godt imod vores koncept, hvor vi financierer grund og byggeri, indtil kunden overtager nøglen. Og i takt med det stigende salg har vi også opjusteret forventningerne, siger Brian Langvad.

Med det budgetterede salg forventer ledelsen "et væsentligt positivt resultat" for regnskabsåret 2018 - på trods af, at der er indregnet etableringsomkostninger til åbning af det ny kontor. Det fremgår af beretningen i årsregnskabet.

For at indfri målene skal der løbende ansættes flere medarbejdere - såvel til det ny kontor som til Horsens-afdelingen, fortæller Brian Langvad.

Ved udgangen af 2017 var der 34 ansatte i Hybel. Med to ansættelser dags dato tæller staben nu 42, oplyser direktøren, som forventer, at den runder 50 inden årets udgang.

Hybel har adresse og showroom på Ove Jensens Allé i Horsens. Her blev det i september nødvendigt at flytte i større rammer på adressen.

- Vi havde tre mindre kontorer i en tilstødende bygning, men er nu rykket ind i de lokaler, Casa havde, indtil Casa rykkede i nyt domicil på havnen, fortæller Brian Langvad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce