Annonce
Sport

Michael Carbel får prof-debut i Malaysia

Michael Carbel er fyr og flamme og slås for at vise flaget på sit nye World Tour hold Neal NTT. Foto: Dorte Adelfred.
- Juleaften stod jeg uden et tilbud til 2020 - nu er jeg med på Bjarne Riis' World Tour hold, det er en drøm, siger Michael Carbel.
Annonce

Brædstrup: - Juleaften sad jeg hjemme hos familien uden et eneste tilbud til den nye sæson. Jeg var dybt frustreret, men mellem jul og nytår fik jeg et drømmetilbud fra Bjarne Riis om at køre på hans nye World Tour-hold, og det var en drøm, der gik i opfyldelse.

Sådan lyder det fra Michael Carbel, der er født og opvokset hjemme i Addit ved Brædstrup. Som junior slog han Mads Pedersen i de fleste spurter og vandt 15 løb. Det så ud, som om Mads Pedersen skulle starte den nye sæson i VM-trøjen, og Michael Carbel uden kontrakt - med benene oppe på sofabordet derhjemme i Brædstrup.

- Det er fantastisk for mig. Jeg har trænet fint op til sæsonen og har holdt mig i form, og nu er jeg klar. Jeg har fået en fin modtagelse af de andre ryttere. Vi er 29 ryttere på holdet, og jeg skal debutere for NTT Pro Cycling 7. februar i Tour de Langkawi. Jeg skal køre som lead-out-man for vores bedste springer og glæder mig til at komme i gang. Jeg kender ikke noget til løbet. Jeg har aldrig været i Malaysia, siger Michael Carbel.

- Jeg har ikke fået andre løb endnu. Jeg kender ikke mit løbsprogram, men lige nu er jeg taget til Girona for at bo og træne sammen med Casper Pedersen og Niklas Eg. Jeg har stadig min postadresse i Danmark, siger han.

- Juleaften havde jeg ikke et eneste tilbud til 2020. Nu har jeg fået opfyldt min drøm om at køre på et World Tour-hold. Det er bare fantastisk.
Annonce

Mange danskere

Michael Carbel kommer på et dansk hold. Michael Valgren og Andreas Stokbro bliver hans holdkammerater. Bjarne Riis, Lars Seier og Jan Bech er holdejerne, Lars Michaelsen er sportsdirektør, Daniel Foder har også en sportslig rolle, Lars Juel Andersen er læge, Steffen Lundsgaard er soigneur, og Peter Nielsen er fulgt med som mekaniker. Desuden får Lars Bak en rolle omkring det sportslige.

Bjarne Riis har taget sine folk med til Team NTT, der oprindeligt var et sydamerikansk hold, som var med i Tour de France første gang i 2015.

- Jeg ved ikke, hvornår jeg kommer hjem og kører i Danmark. Måske bliver det kun DM i Vejle, siger 24-årige Michael Carbel.

Hans største resultat til dato var VM-bronzemedaljen i U23 i Norge. Han har UCI-sejre i Holland og Fleche du Sud i Luxembourg, er dansk juniormester, dansk U23-mester og sølv- og bronzevinder ved elite-DM. Han kørte for Horsens-holdet Cult Energi og det tyske Stölting og et fransk hold og kørte for Vejle-holdet Team Waoo i 2019, da han bl.a. vandt Vejles landevejsløb i Egtved.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce