Annonce
Indland

Mia var i bad og hørte høj julemusik, mens tyve gik rundt i hendes stue

I dag er smilet stivnet. Mia Lux Vogelius har det rigtig skidt efter indbruddet og har blandt andet vanskeligt ved at sove. Privatfoto

Mia Lux Vogelius fra Søndersø har ikke været sig selv, siden at tyve sneg sig til at luske rundt i hendes stue og stjæle diverse værdigenstande. - Jeg har det bedst, når lyset er tændt.

Søndersø: Torsdag aften ville Mia Lux Vogelius forkæle sig selv med et bad og tilhørende farvning af hår. Ude på badeværelset skruede hun op for julemusikken og tog den tid, der skulle til.

Alt var, som det skulle være, indtil det øjeblik, hvor hun bagefter trådte ind i sin stue. Ting og sager lå og flød på gulvet, skaber og reoler var rodet igennem, så der ikke herskede tvivl om, at en eller flere mennesker havde lusket rundt.

- Jeg gik lidt i panik, det var skræmmende, fortæller Mia Lux Vogelius.

Én ting, hvad hun mistede: Et tinrør indeholdende en dåbsattest, en hvid sparegris med kontanter, en Playstation 3, nogle hvide porcelæns bjørne og en fjernstyret Mercedes legetøjslastbil.

Noget andet, hvordan den eller de ubudne gæster har påvirket mentalt. Hun har vanskeligt ved at sove.

- Jeg har det bedst, når lyset er tændt.

Annonce

Knugen i maven

Hun går rundt med en knugen i maven og har i det hele taget ikke været sig selv siden den ubehagelige overraskelse.

- Det er så grænseoverskridende, at de bare går ind i ens private hjem, når man er hjemme. De har åbenbart slet ingen frygt.

Set i bagklogskabens ulidelige klare lys skulle hun selvfølgelig havde låst hoveddøren, som tyven eller tyvene kom ind ad. Omvendt forestillede Mia Lux Vogelius sig ikke, at nogen kunne være så frække og så blottet for enhver form for moralske skrupler. Det ved hun nu.

- Jeg synes, at det er så skræmmende, at man skal være nødt til at låse sin dør i sit eget hus for ikke at være bange. Og hvordan skal jeg kunne vide, om de har tænkt sig at komme igen?

Ønske om mere politi

Tyveriet hos Mia Lux Vogelius er et af påfaldende mange i Søndersø-området i denne tid. Politiet kom relativt hurtigt, da hun meldte tyveriet. De optog rapport og tog dna-aftryk. Mia Lux Vogelius kunne godt ønske, at politiet blev mere tilstedeværende lokalt og fik tilført flere ressourcer.

To dage forinden tyveriet opdagede hun, at to mænd efter mørkets frembrud befandt sig ude i haven. De løb væk, og hun tillagde ikke hændelsen større betydning.

Det fortryder hun i dag, hvor hun i disse dage er slået mentalt omkuld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce