Annonce
Hedensted

Mexicanere rejste til Hedested for at blive klogere på solen

En delegation fra Mexico var tirsdag forbi Hedensted Fjernvarme for at blive klogere på det lokale værks solvarmeanlæg. Pressefoto
Forud for massive investeringer i blandt andet solenergi besøgte en mexicansk delegation Hedensted Fjernvarme for at se nærmere på gevinsten ved det 11.000 kvm store solvarmeanlæg ved Vestre Ringvej.
Annonce

Hedensted: Hvordan kan Mexico gøre sin energisektor grønnere?

Det spørgsmål var en gruppe mexicanske borgmestre og topembedsmænd tirsdag rejst til Hedensted Fjernvarme for at blive klogere på.

Med sit 11.000 kvm store solvarmeanlæg tjener den lokale fjernvarme nemlig som inspiration til, hvordan løsningen i det solrige nordamerikanske land kan tage sig ud.

- Vi er i Danmark, fordi vi vil lære mere om bæredygtighed, og hvordan vi kan blive mere effektive, når det gælder vores energiforbrug. Vi ønsker også at lære om de energi projekter, som Danmark har - og for at se, hvordan vi i Mexico kan følge eksemplet, så vi kan være mere energieffektive, sagde energiudviklingsdirektøren fra Nuevo Leon, Jorge Gorozpe Velazquez.

Annonce

Kan ende som danske investeringer

De kommende 15 år forventer Mexico at foretage store investeringer inden for energisektoren, hvoraf solprojekter forventes at udgøre 13 pct.

Derfor kan besøget også vise sig at lægge fundamentet for et større dansk eksporteventyr, vurderer i hvert fald den danske ambassadør i Mexico, Lars Steen Nielsen, som sammen med Dansk Industri og non-profit organisationen State of Green har været med til at arrangere rundturen.

- Det gør en afgørende forskel, at mexicanerne har besøgt og set for eksempel Hedensted Fjernvarme i praksis, når de skal vælge deres løsninger. For så vil et firma som Arcon Sunmark (den danske producent af solvarmeanlægget, red.) automatisk være en af de virksomheder, som de tænker på, siger Lars Steen Nielsen.

Foruden Hedensted Fjernvarme har delegationen også besøgt blandt andre Vestas, Ørsted og Lego House.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce