Annonce
Kultur

Mette Juul letter igen på sin trans-atlantiske musik-rute

På den ny ep fortolker Mette Juul blandt andet Kenny Wheeler og Norma Winstone’s ”For Jan”, Jimmy Rowles og Norma Winstone’s ”The Peacocks” og Leonard Bernsteins ”Some Other Time”. Med "New York-Copenhagen" sætter hun en ny streg under sit nære forhold til amerikansk musik. PR-foto: Alex Nyborg Madsen
Jazz-sangerinden med rødder i Hornsyld rejser med "New York - Copenhagen" mellem to byer, der har betydet meget i hendes karriere.
Annonce

Hornsyld: Mette Juul voksede op i Hornsyld og har tidligere skrevet en sang til sin hjemstavn. Nu spiller hun ud igen - dog med lidt større byer som inspiration.

6. marts letter sangerinden, som i de senere år har skabt sig en international karriere, med sin ny trans-atlantiske ep "New York-Copenhagen"; en samling covernumre, fem styks, som hun udgiver i slipstrømmen på sidste års anmelderroste "Change".

Mette Juul fortæller til det internationale jazzsite Allaboutjazz.com, at begge storbyer har inspireret hende i løbet af hendes karriere: København, som stedet, hvor hun besluttede at søge ind på konservatoriet og satse fuldt ud på musikken, New York, som byen, der har været med til at udvide hendes musikalske horisont.

- Det at komme til New York har altid betydet meget for mig - både som sanger og sangskriver. Mødet med byen er en eksplosion af musik i alle genrer, og alt synes muligt. Min horisont voksede i New York, især første gang jeg var der; jeg blev inspireret af de musikere, jeg mødte, og jeg oplever, at mødet med byen hjalp mig til at finde ud af, hvem jeg er som musiker. Jeg er meget glad for New York og glæder mig altid til mit næste besøg, siger Mette Juul til onlinemediet.

Det at komme til New York har altid betydet meget for mig - både som sanger og sangskriver.

Mette Juul

Annonce

Kommer til Horsens

På sidste års ”Change” havde hun en stribe anerkendte musikere med på albummet. Det samme gælder på "New York-Copenhagen", hvor hun igen omgiver sig med kendte navne fra begge sider af ”dammen”: Mike Moreno (USA), Per Møllehøj (Danmark) og Ulf Wakenius (Sverige) sørger for, at guitaren sætter sig tungt på pladens udtryk, mens den svenske bassist Lars Danielsson leverer bassen.

Spændvidden mellem de to miljøer i USA og Europa har været inspirerende, og fortolkningerne af de fem jazzmelodier er opstået i nuet med musikerne i studiet, lyder det fra Mette Juul, som kalder skabelsen af det ny album for en vidunderlig rejse. En rejse, der muligvis også fører hende tilbage til det østjyske.

Mette Juul er godt i gang med at fylde koncertdatoer i sin kalender for 2020, og ifølge hendes management arbejdes der p.t. på en koncert på KulisseLageret i Horsens. Den lokale optræden er dog ikke dato-sat endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce