Annonce
Brædstrup

Mette håber på kugleregn: Hun vil hjælpe børn med autisme og adhd

Mette Clemmensen er blevet ambassadør i Kugledynehjælpen, og nu har hun sat en indsamling i gang for at samle 1000 kugler fra brugte roll-on deodoranter inden nytår. Foto: Henrik Sandvad
Mette Clemmensen fra Brædstrup er ambassadør i Kugledynehjælpen og indsamler kugler fra gamle roll-on-deodoranter. De små kugler kan være en god hjælp for børn med autisme og adhd.
Annonce

Brædstrup: Det er nok de færreste, som tænker over det, men små plastikkugler fra roll-on-deodoranter kan være en stor hjælp for børn og unge med adhd og autisme. Derfor har Mette Clemmensen fra Brædstrup nu kastet sig over opgaven med at samle så mange af de små kugler som muligt til fordel for organisationen Kugledynehjælpen.

Mette Clemmensen er blevet ambassadør i foreningen, og hun håber, at hun kan samle op til 1000 af de små plastikkugler inden nytår. Hun har derfor allerede sat en indsamling i gang, og hun har netop passeret 200 små plastikkugler.

- Det går godt, men vi vil gerne samle endnu flere. Jeg har allerede fået sat forskellige indsamlingsbøtter op rundt omkring i Brædstrup blandt andet i hallen, på apoteket, i Fit & Sund og i Matas. Så Brædstrup er ved at være godt dækket ind, så fremover vil jeg gerne mere ud i oplandsbyerne og også gerne Horsens, siger Mette Clemmensen, som til daglig arbejder som receptionist i Fit & Sund.

Jeg har selv problemstillingen inde på livet, da jeg har en søn med autisme. Han har ikke brug for en kugledyne endnu, men det kan være, det kommer en dag. Det her er så min måde at hjælpe de mennesker, som har problemet, og gøre en forskel.

Mette Clemmensen, ambassadør for Kugledynehjælpen

Annonce

Bedre nattesøvn med kugledyne

Kugledynehjælpen er en non-profit organisation af frivillige, som hjælper børn og unge med autisme og adhd til en god nattesøvn, så de kan få en bedre hverdag. Foreningen får fremstillet særlige kugledyner, som har en gavnlig virkning for personer med adhd og autisme.

Vægten fra de mange kugler i dynen stimulerer både berøringssansen og muskel- og ledsansen. Bevæger man sig under dynen, rykker kuglerne sig, og man får et nyt tryk og dermed ny respons tilbage til hjernen. Denne øgede fornemmelse af kroppen kan for nogle virke tryghedsskabende - særligt for børn med adhd og autisme.

- Jeg har selv problemstillingen inde på livet, da jeg har en søn med autisme. Han har ikke brug for en kugledyne endnu, men det kan være, det kommer en dag. Det her er så min måde at hjælpe de mennesker, som har problemet, og gøre en forskel, siger Mette Clemmensen.

Annonce

Lang proces

Der går cirka 7000-8000 plastikkugler til en dyne, så Mette Clemmensen erkender, det er en lang proces at få lavet en dyne. Mange kommuner tilbyder økonomisk støtte til de særlige dyner, men det er ofte svært at opnå. Dynerne er også meget dyre at købe selv, så det er derfor, at Kugledynehjælpen prøver at hjælpe ad frivillighedens vej.

- Der er mulighed for at prøve at låne en kugledyne på Lejteket på Horsens Bibliotek. Her er der også mulighed for at låne motorisk legetøj og sanselegetøj til børn med særlige behov, så der er hjælp at få. På den måde kan man teste, om en kugledyne kan være en hjælp for ens barn, inden man prøver at få anskaffet en selv, siger Mette Clemmensen.

Der skal 7000-8000 kugler til at for at lave en dyne, så derfor håber Mette Clemmensen, at flere har lyst til at melde sig som ambassødør for at hjælpe med indsamlingen. Foto: Henrik Sandvad
Annonce

Brug for flere frivillige

Som ambassadør er det hendes opgave at stille indsamlingsbøtter ud på de forskellige indsamlingssteder og få dem tømt igen. Herefter kører hun de mange brugte roll-on-kugler til Silkeborg, hvor der er en syerske, som syr de særlige kugledyner.

- Alle materialer er genanvendt. Det er derfor, vi bruger kuglerne fra brugte roll-on-deodoranter, og vi tager også gerne imod pænt brugt dynebetræk, som vi bruger til dynerne. Vi kunne dog godt bruge flere ambassadører i området, så vi kan få sat speed på indsamlingen, siger Mette Clemmensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce