Annonce
Danmark

Mette Frederiksen vil ikke indlede en ordkrig med Trump

Tasos Katopodis/Reuters
USA's præsident kalder det blandt andet "væmmeligt", at Mette Frederiksen har kaldt hans købstanker "absurde".

Den amerikanske præsident, Donald Trump, mener ifølge flere nyhedsbureauer, at det er "upassende" og "væmmeligt", at statsminister Mette Frederiksen har kaldt hans tanker om at købe Grønland for "absurde".

Til det siger Mette Frederiksen til TV2:

- Jeg synes, vi skal holde fast i, at det er den amerikanske præsident, der melder afbud, siger Mette Frederiksen, som netop er vendt hjem fra et besøg i Grønland, siger hun.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at mange i Grønland synes, at det har været en svær diskussion om salget af Grønland, og Kim Kielsen (Grønlands landsstyreformand, red.) har gjort det meget klart, at Grønland ikke er til salg, og det bakker jeg op om, siger Mette Frederiksen.

Hun er netop vendt hjem fra et besøg i Grønland.

Adspurgt om hun holder fast i at bruge udtrykket absurd om Trumps idé om at købe Grønland, svarer hun.

- Jeg kommer ikke til at gå ind i en ordkrig - heller ikke med den amerikanske præsident, og Kim Kielsen har sagt meget klart, at Grønland ikke er til salg, og det bakker jeg op om.

Tidligere onsdag kommenterede Mette Frederiksen første gang aflysningen ved en kort pressebriefing foran Udenrigsministeriet.

Her gjorde hun sit for at nedtone betydningen af, at Donald Trump på Twitter pludselig aflyste sit statsbesøg til Danmark.

Hendes umiddelbare reaktion var en blanding af ærgrelse og overraskelse, fortalte hun.

- Vi er ærgerlige, fordi vi har været godt i gang med at forberede et rigtig godt besøg for både den amerikanske præsident, førstedamen og det store amerikanske følge.

- Men der er ikke noget i det her, der skal have lov til at ødelægge vores tætte alliance og vores meget tætte forhold, sagde hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce