Annonce
Horsens

Mere plads til kvinder, der føder - og kvinder, der lige har født

Tirsdag blev det nye mor og barn-afsnit - barselsafsnittet - indviet, ligesom det blev fejret, at der er kommet endnu en fødestue. - Vi er meget tilfredse med at øge kapaciteten, som der er stor brug for, lød det ved indvielsen fra Ib Bjerregaard (V), næstformand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, som har bevilget 12,7 millioner kroner til udvidelsen. Foto: Morten Pape
Antallet af fødsler stiger på Regionshospitalet Horsens, hvor det tirsdag blev fejret, at der er blevet mere plads til fødende og nybagte mødre, som har hjemme på to afsnit, der samtidig er blevet naboer.

Horsens: Der bliver født børn som aldrig før på det lokale hospital. Sådan har man kunnet sige i mange år, hvor antallet af fødsler har været stigende. I 2013 var der 1719 fødsler, sidste år var tallet 2263. En stigning på 32 procent.

Derfor var det en tiltrængt udvidelse af lokalerne, der blev fejret tirsdag. Nu tæller fødeafsnittet seks fødestuer mod før fem. Og barselsafsnittet, som er næste stop for de nybagte forældre, er flyttet ind i helt nye lokaler og blevet nabo til fødegangen. De nye rammer rummer plads til 19 nybagte familier, hvor afsnittet tidligere havde 14 barselsstuer.

- Med flere barselsstuer bliver vi heller ikke en flaskehals for fødeafsnittet, forklarer afdelingssygeplejerske Lene Ørnsholt, der fik en særskilt ros fra hospitalsledelsen for at have stået i spidsen for at flytte afsnittet over i de nye lokaler.

En flytning, der er foregået, alt imens der er blevet født børn og barslet på hospitalet.

Fire barselsstuer har plads til to mødre med barn, det giver ekstra plads, når der er virkelig travlt.

Og placeringen ved siden af fødestuerne ser Lene Ørnsholt store fordele i.

- Så kan vi nemmere hjælpe hinanden på tværs og bruge hinandens kompetencer.

Annonce
Der er to senge på stuen, så der er plads til begge forældre på det nye mor og barn-afsnit, efter en lille ny er kommet til verden. Afdelingssygeplejerske Lene Ørnsholt glæder sig over de nye rammer, som blev taget i brug først på måneden. Foto: Morten Pape

Fire stuer med plads til to

En ekstra fødestue glæder også chefjordemor Jeanette Ziska.

- Den ene fødestue kan skærmes af, hvis vi har en mor, der skal føde et dødfødt barn, og parret kan forlade afsnittet uden at skulle være sammen med andre fødende. Men ellers fungerer den som en almindelig fødestue.

Om den udvidede kapacitet løser fremtidens kapacitetsbehov, kan man kun gætte om.

- Men det kræver, at der ikke kommer flere fødende uden for vores optageområde, siger Jeanette Ziska.

Det vil sige fødende, der ikke bor i Horsens, Hedensted, Skanderborg eller Odder kommuner. Fødselstallet alene i de fire kommuner ventes tilsammen at stige med otte procent frem til 2030.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce