Annonce
Horsens

Mere modvind til stort Mosen-byggeri - en tidlig julegave, jubler beboer

Horsens Kommune har nu sat et maks over, hvor mange nye boliger de aarhusianske ejere af "Mosen" kan bygge i kvarteret. Tidligere var en legeplads og det grønne område, der ses til venstre for den forreste række huse, i spil. Nu er fællesarealerne "fredet". Arkivfoto: Morten Pape

Politikere trækker flere boliger ud af Aarhus-investors planer om vokseværk i horsensiansk boligkvarter.

Horsens: De aarhusianske ejere af omkring 200 lejeboliger i kvarteret "Mosen" i Horsens skal formentlig til tegnebordet igen.

Selskabet Admiral Capital havde planer om at udvide boligmassen i området, der retteligt hedder Beringshave, med 38 boliger.

Nu har plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune imidlertid fundet barberkniven frem og skåret 12 af boligerne ud af den lokalplan, der skal bane vej for byggeriet.

- Det handler om at finde balancen mellem byfortætning, som vi overordnet siger ja til, og så at tilgodese indbyggere og deres rekreative muligheder, siger Martin Ravn (V), som er formand for plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune.

Planerne for "Mosen" fik tidligere i år beboere i området til at råbe op.

Med høringssvar og i artikler i Horsens Folkeblad takkede de kontant nej til Admiral Capitals plan, fordi de kommende boliger ville betyde, at en legeplads og et grønt område i kvarteret ville forsvinde. Dermed risikerede projektet at ramme mulighederne for socialt liv i kvarteret, lød klagerne blandt andet.

Annonce

Det bekræfter mig blot i, at det hjælper at "råbe højt" og kæmpe for sin overbevisning, og den sag man brænder for.

Anne-Marie Carlsen, formand for beboerrepræsentationen i Beringshave om politikernes indgreb i lokalplan 303
Anne-Marie Carlsen (t.h.) er formand for beoernes repræsentantskab. Hun jubler over politikernes beslutning om at skære i Admiral Capitals byggeplan: - Ud over at det er en tidlig julegave til os beboere, så står jeg med en fed følelse i hele kroppen lige nu, siger formanden, som bl.a. sammen med Marie Sejerup (t.v.), der er med i kvarterets aktivtetsudvalg, tidligere i år skarpt kritiserede byggeplanerne. Arkivfoto: Morten Pape

En tidlig julegave

De boliger, politikerne har trukket ud af lokalplanen, er netop de 12 boliger, der skulle ligge på legepladsen og det grønne område.

- Det er samtlige partier, der er enige om, at hvis man vil fortætte det kvarter yderligere, så der bliver flere huse og flere mennesker, er det endnu mere vigtigt at sikre fællesområderne. Vores holdning er, at det første udspil ikke fungerede, forklarer Martin Ravn.

Denne legeplads, der ligger på kanten af kvarteret - med udsigt over det store engområde i retning mod Hansted - var i første omgang udset som byggegrund. Foto: Morten Pape

De sure miner i Beringshave er nu erstattet af et bredt smil hos Anne-Marie Carlsen, som er formand for lejernes repræsentantsskab.

- Det her er jo en tidlig julegave til os, og vi er sindssygt glade. Dels for at vi får lov til at beholde vores rekreative områder, dels at vi kan se, at det nytter at råbe op, at politikerne faktisk har lyttet, og at det ikke bare er pengene, man tænker på, men også beboere i byen, siger Anne-Marie Carlsen.

Hun forventer, at indbyggerne i Beringshave vil få endnu mere "liv i gaden", nu da fællesarealerne er sikret.

- Vi er kommet lidt på landkortet med den her sag, så forhåbentlig er der flere, der opdager vores område og kommer ned og bruger det. Vi vil gerne have endnu mere aktivitet i nabolaget, forklarer hun.

En ren business case

Hos Admiral Capital undrer direktør Poul Steffensen sig imidlertid over Horsens Kommunes beslutning om at barbere byggeplanerne.

Han har svært ved at se, at de høringssvar, kommunen modtog i sagen, bl.a. fra utilfredse beboere i "Mosen", kan begrunde fjernelsen af 12 boliger fra lokalplanen.

Han vil derfor konsultere selskabets juridiske eksperter og derefter komme med en respons på beslutningen.

Tidligere har Admiral Capital oplyst til Horsens Kommune, at projektet risikerer at blive urentabelt, hvis der skæres for mange boliger ud af lokalplanen.

- Betyder det, at I vil overveje helt at skrotte udvidelsen i "Mosen"?

- Det tør jeg ikke spå om nu. Vi ser det som en ren business case og vil vurdere, om det er et rentabelt projekt - derefter forholder vi os til, om vi bygger eller ej, siger Poul Steffensen.

Martin Ravn konstaterer, at det selvfølgelig er op til Admiral Capital, om det beskårne byggeri skal gennemføres eller ej.

- Hvis en investor ikke mener, det er rentabelt, er det hans beslutning. Vi sætter rammerne omkring byudvikling, og det vil der være forskellige holdninger til.

- Vi forhindrer dem jo ikke i at bygge, siger udvalgsformanden med henvisning til, at Admiral Capital med den nye lokalplan stadig har mulighed for at bygge 26 boliger - bare ikke på de omstridte fællesområder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce