Annonce
Sport

Merckx lider efter styrt: Det kunne have været forbi

Christian Hartmann/Reuters
Eddy Merckx erklærer sig heldig at have overlevet sidste måneds cykelstyrt, men kæmper med følgevirkninger.

Det cykelstyrt, som den tidligere superstjerne Eddy Merckx var udsat for i oktober, var værre end hidtil oplyst.

Den 74-årige belgier væltede, da han var på en cykeltur med en flok venner, og blev i hast fragtet til hospitalet med, hvad der viste sig at være alvorlige hovedskader.

- Hvis man vidste, hvad jeg har været igennem, ville man vide, at jeg har været meget heldig.

- Hvis ikke der tilfældigvis var kommet en sygeplejerske forbi, tror jeg, det havde været forbi, siger Eddy Merckx til det belgiske sportsmedie sporza.be.

Merckx anses som den bedste cykelrytter nogensinde, og listen over hans bedrifter i 1960'erne og 1970'erne er nærmest endeløs.

Han vandt både Tour de France og Giro d'Italia fem gange og er noteret for ikke mindre end 19 sejre i cykelsportens monumenter, der er betegnelsen for de fem største endagsløb i sæsonen.

Efter sit uheld tilbragte Merckx fem dage på hospitalet i den belgiske by Dendemonde, inden han blev udskrevet. Men han kæmper stadig med følgevirkningerne.

- Det går bedre nu, men tingene er ikke helt, som de skal være. Det er lidt for meget at forklare, men jeg skal gennemgå flere skanninger, og cykling er strengt forbudt, siger Merckx.

Onsdag døde en af historiens store ryttere, franskmanden Raymond Poulidor, som en overgang var Merckx' hårdeste rival i Tour de France.

Merckx siger til flere medier, at dødsfaldet har ramt ham hårdt.

/ritzau/

Læs nyheden på sporza.be
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce