Annonce
Horsens

Mens Stanislaw drak sin morgenkaffe drønede en bil ind i hans hus

Wojciech Stanislaw Skiba fik sig et chok, da han nød en tidlig kop morgenkaffe i sit hjem på Bankagervej. Kl. 5.44 bragede en bil nemlig ind i husmuren. Foto: Wojciech Stanislaw Skiba
En lille dreng og hans bedstemor lå og sov fem-seks meter fra den mur, en 19-årig bilist bragede ind i med høj fart tidligt lørdag morgen. Ingen kom til skade.
Annonce

Horsens: Wojciech Stanislaw Skiba havde netop fået besøg fra sin søn og mor fra Polen til det, der skulle være hyggelige og rolige dage i Danmark, men freden sluttede med et brag lørdag morgen kvart i seks.

Stanislaw var tidligt oppe og havde netop brygget en kop morgenkaffe, da en bil buldrede ind i hans hus på Bankagervej - efter alt at dømme med temmelig høj fart.

En 19-årig mand fra Horsens glemte simpelthen at dreje, da han kom fra Lupinvej, drønede tværs over Bankagervej og op ad indkørslen til huset, der ligger nogle meter over vejniveau.

Føreren har haft kurs mod Stanislaws bil, der holdt i indkørslen, og den 19-årige snittede den holdende bil, der kun fik ødelagt et baglys, og ramte siden husmuren ind til bryggerset, hvor blandt andet vaskemaskine og husets varmeanlæg blev omrokeret på uventet vis.

Få meter derfra lå Stanislaws mor og lille søn og sov. De slap med en gevaldig forskrækkelse.

Ifølge politiet var der ingen personskade ved uheldet.

- Men der har været fart på. Indsatslederen fra brandvæsenet måtte efterfølgende ud at tjekke for eventuel afstivning af huset, siger Jørn Lindhardt, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi.

Han kan endnu ikke sige, om den 19-årige var påvirket af et eller andet, siden det kunne gå så galt.

Vi er lykkelige for, at ingen kom til skade. Stanislaw mistede sin kone sidste år, så jeg havde slet ikke kunnet bære, hvis der var sket noget med hans familie.

Tomasz Duda, der agerede telefontolk for beboeren på Bankagervej

Annonce

- Lykkelige for at ingen kom til skade

Folkebladet var på besøg i huset lørdag formiddag, mens et skadeservice-team var i fuld gang med at udbedre det mest akutte. En række træplader blev sat op, hvor der engang var husmur.

Wojciech Stanislaw Skiba er polak og arbejder på Danish Crown. Han deler det lejede hus med andre landsmænd fra slagteriet, men han var den eneste beboer i huset, da uheldet var ude - foruden altså sin gæstende mor og søn.

Stanislaw taler meget lidt dansk, så avisens udsendte fik via telefon tolkehjælp af Tomasz Duda, der endnu havde til gode at se, hvor slemt det stod til med huset. Han havde været til fest andetsteds og sov derfor ikke på Bankagervej.

- Vi er lykkelige for, at ingen kom til skade. Stanislaw mistede sin kone sidste år, så jeg havde slet ikke kunnet bære, hvis der var sket noget med hans familie. De er netop kommet herop og glæder sig til at komme i Legoland søndag, fortæller Tomasz Duda.

Han forklarer endvidere, at familien i huset var chokeret, og at Stanislaw hurtigt var ude ved bilisten med et glas vand og straks derefter fik ringet 112. Af sprogmæssige årsager var det den 19-årige, der talte med politiet, og han ventede siden på ordensmagten i sin bil.

Polakkerne regner med at kunne blive boende, også selv om varmen i huset var røget sig en tur efter det ublide møde med en bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce