Annonce
Horsens

Mens Stanislaw drak sin morgenkaffe drønede en bil ind i hans hus

Wojciech Stanislaw Skiba fik sig et chok, da han nød en tidlig kop morgenkaffe i sit hjem på Bankagervej. Kl. 5.44 bragede en bil nemlig ind i husmuren. Foto: Wojciech Stanislaw Skiba
En lille dreng og hans bedstemor lå og sov fem-seks meter fra den mur, en 19-årig bilist bragede ind i med høj fart tidligt lørdag morgen. Ingen kom til skade.

Horsens: Wojciech Stanislaw Skiba havde netop fået besøg fra sin søn og mor fra Polen til det, der skulle være hyggelige og rolige dage i Danmark, men freden sluttede med et brag lørdag morgen kvart i seks.

Stanislaw var tidligt oppe og havde netop brygget en kop morgenkaffe, da en bil buldrede ind i hans hus på Bankagervej - efter alt at dømme med temmelig høj fart.

En 19-årig mand fra Horsens glemte simpelthen at dreje, da han kom fra Lupinvej, drønede tværs over Bankagervej og op ad indkørslen til huset, der ligger nogle meter over vejniveau.

Føreren har haft kurs mod Stanislaws bil, der holdt i indkørslen, og den 19-årige snittede den holdende bil, der kun fik ødelagt et baglys, og ramte siden husmuren ind til bryggerset, hvor blandt andet vaskemaskine og husets varmeanlæg blev omrokeret på uventet vis.

Få meter derfra lå Stanislaws mor og lille søn og sov. De slap med en gevaldig forskrækkelse.

Ifølge politiet var der ingen personskade ved uheldet.

- Men der har været fart på. Indsatslederen fra brandvæsenet måtte efterfølgende ud at tjekke for eventuel afstivning af huset, siger Jørn Lindhardt, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi.

Han kan endnu ikke sige, om den 19-årige var påvirket af et eller andet, siden det kunne gå så galt.

Annonce

Vi er lykkelige for, at ingen kom til skade. Stanislaw mistede sin kone sidste år, så jeg havde slet ikke kunnet bære, hvis der var sket noget med hans familie.

Tomasz Duda, der agerede telefontolk for beboeren på Bankagervej

- Lykkelige for at ingen kom til skade

Folkebladet var på besøg i huset lørdag formiddag, mens et skadeservice-team var i fuld gang med at udbedre det mest akutte. En række træplader blev sat op, hvor der engang var husmur.

Wojciech Stanislaw Skiba er polak og arbejder på Danish Crown. Han deler det lejede hus med andre landsmænd fra slagteriet, men han var den eneste beboer i huset, da uheldet var ude - foruden altså sin gæstende mor og søn.

Stanislaw taler meget lidt dansk, så avisens udsendte fik via telefon tolkehjælp af Tomasz Duda, der endnu havde til gode at se, hvor slemt det stod til med huset. Han havde været til fest andetsteds og sov derfor ikke på Bankagervej.

- Vi er lykkelige for, at ingen kom til skade. Stanislaw mistede sin kone sidste år, så jeg havde slet ikke kunnet bære, hvis der var sket noget med hans familie. De er netop kommet herop og glæder sig til at komme i Legoland søndag, fortæller Tomasz Duda.

Han forklarer endvidere, at familien i huset var chokeret, og at Stanislaw hurtigt var ude ved bilisten med et glas vand og straks derefter fik ringet 112. Af sprogmæssige årsager var det den 19-årige, der talte med politiet, og han ventede siden på ordensmagten i sin bil.

Polakkerne regner med at kunne blive boende, også selv om varmen i huset var røget sig en tur efter det ublide møde med en bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Sæt et ansigt på, Skat

På et klassisk medie som vores kan man godt kaste et beundrende blik i retning af, hvor mange kommunikationsfolk der efterhånden er ansat i offentlige og private organisationer. Skulle nogen tro, at en vigtig opgave for en kommunikationsafdeling er at betjene offentligheden og diverse medier hurtigt og effektivt, kan jeg afsløre, at sådan er det langt fra altid. Eller hos Skat. Fredag før vinterferien nåede rygterne om en stor rokade frem til avisen. Skattestyrelsen rømmer den gamle adresse i Horsens og rykker i stedet ind i Guldberghus på Grønlandsvej. Tre andre lejere skal derfor flytte ud. Det er en vigtig nyhed, som har betydning for rigtig mange lokalt. På avisen indleder vi derfor jagten på nogen, som kan fortælle os flere detaljer. Avisens journalist kommer fredag eftermiddag igennem til Skattestyrelsens pressefunktion, der ikke vil udtale sig, men i stedet henviser til Administrations- og Servicestyrelsen. Denne styrelses presseafdeling svarer ikke på avisens opkald før mandag formiddag, da en medarbejder korrigerer noget af det, avisen skrev lørdag. Den pågældende kan vi ikke få lov at citere med navn, og vi kan ikke komme til at tale med andre. En uge senere modtager vi et skriftligt svar fra samme afdeling, som nu korrigerer sig selv i forhold til det første svar og svarer på en række spørgsmål. I skriftlig form og uden navn på afsenderen. Med andre ord: I en sag, der handler om flytning af 300-400 arbejdspladser, kan avisen på intet tidspunkt komme til at tale med en ansvarlig chef, hverken én med kommunikationsansvar eller én med direkte ansvar for afdelingerne i Horsens. For en styrelse, der i den grad har brug for at genoprette sin troværdighed, er det ganske enkelt et klasseeksempel på, hvordan man ikke skal gøre. Det er muligt, at Skattestyrelsen havde en helt anden plan for, hvordan nyheden om flytningen skulle lanceres. Men punkt 1 i håndbogen om krisestyring er at handle hurtigt og stille sig til rådighed. Måske skulle Skattestyrelsen søge råd hos SAS' pressechef Kristoffer Meinert, som i parentes bemærket havde haft jobbet i en uges tid, da en vis reklamefilm blev lanceret.

Annonce