Annonce
Horsens

Mennesker på havnen - mød fire, der arbejder på Horsens Havn

Skibsmæglerfirmaet Bech Gruppen med cirka 20 ansatte modtager langt de fleste skibe med gods på Horsens Havn. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Erhvervshavn omsætter årligt for 16-17 millioner kroner. Bag dette tal ligger 430 menneskers arbejde.

Horsens: De losser skibe, pakker muslinger, sliber glasfiberbåde, blander asfalt og sælger surf-udstyr. Der foregår mange ting på Horsens Erhvervshavn bag facaden, hvor det vrimler med travle mennesker. Vi er taget ud for at besøge nogle af dem.

Annonce

1. Ove Poulsen

Foto: Morten Pape

Ove Poulsen er blandemand på Colas' asfaltfabrik. Han har arbejdet 13 år på fabrikken på havnen og 23 år i alt hos Colas.

- Jeg er lige blevet færdig med at blande 300 ton asfalt. Det skal rundt til forskellige steder i Østjylland.

2. Mathias Bak

Foto: Morten Pape

Bådebyggerlærling Mathias Bak har været på Horsens Yachtværft siden august 2018.

- Lige nu går jeg og arbejder på min egen båd, der skal slibes, inden den skal lakeres. Jeg arbejdede i påsken, så jeg har fået lov at tage en flex-uge. Her i foråret arbejder vi meget med søsætning og rigning af både.

3. Kamil Wypasek

Foto: Morten Pape

Produktionschef Kamil Wypasek har arbejdet på Wittrup Seafood i 12 et halvt år.

- Det er sæson for linemuslinger, som vi er ved at pakke. De skal sendes til Holland, Belgien og Frankrig. Derudover er vi også ved at pakke lidt bundmuslinger til Danmark, Sverige og Finland.

4. Jacob Nikolajsen

Foto: Morten Pape

Butiksmedarbejder Jacob Nikolajsen har arbejdet i Surf & Ski siden 2014.

- Vi har været ved at bygge butikken om til sommerbutik. Alle varerne skal skiftes ud til sommervarer, og vintervarerne bliver lagt væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce