Annonce
Skanderborg

Meningsløs koncert: Britney gad heller ikke sin egen koncert

Britney Spears, som er kendt for hits som ?Toxic? og ?...Baby One More Time?, fremstod ikke som én, der nød sin egen fest, da hun spillede koncert på Smukfest onsdag. Foto: Michael Svenningsen

Det var spild af tid, da den amerikanske megastjerne forsøgte at proppe en kedelig omgang Melodi Grand Prix-lir ned i publikum.

SMUKFEST: Come on Britney, let's go party. Ah ah ah yeah.

90'er/00'er-festen var i gang på Skanderborg-festivalens første dag. Aqua var kommet i skoven for at spille, og folk var generelt klar på noget hanky-panky.

Det var det, som Britney Spears var bestilt til at levere. Smukfests hovednavn kom bare aldrig med den fest. 36-årige Britney Spears er mange ting. Hun er sladderpressens darling, hun er en megastjerne, der har skabt musik, som har kørt på repeat og stadig høres på diskoteker verden over. Og så har hun svært ved at holde tonerne. Hvordan ellers forklare, at hun ikke selv synger på scenen. Det vidste vi vel godt. Men at hele showet - over 20 sange - var mimet?

Annonce

"Oops!... I Did It Again"

I starten var mange på den tætpakkede plads foran Bøgescenerne med "...Baby One More Time", "Oops!... I Did It Again", "Boys".

Det var gensynets glæde. Popcorn-sælgeren med morgenhår, som stod op ad skråningen, dansede med. Men omkring ham begyndte folk at sive, inden det var blevet midnat. Og en fyr med guldglimmer i skægget men kedsomheden malet i ansigtet lignede en, der ikke kunne fatte, at dette var Festen.

For Britney Spears lignede en mekanisk dukke. Omgivet af et hold dansere, som gentog de samme koreografier i en uendelighed. I det hele taget var det en kedelig opvisning i forældede machomand/kvinde-roller. Sangerinden dansede omkring en stripperstang i "I'm a Slave 4 U", og en dansk fan ved navn Carsten kom op på scenen i noget S/M-agtigt teater.

Og det blev ved i syv lange akter.

Men det er næsten lige før, at de cirkusartister, som optrådte, mens Spears skiftede tøj, var mere spændende. Hele tiden stod vi og ventede på, at hun ville komme med noget ægte popstads, bare noget, der var lidt mere ægte end den omgang Melodi Grand Prix-lir, som hun fyldte i os i den pæne skov.

Nød Britney sin egen fest?

Selv "Toxic", som vel er en slags signatursang, havde mistet al nerve.

For man kunne hurtigt konkludere, at Britney Spears, som indledte den halvanden times koncert med "Work Bitch", ikke arbejdede for sagen. Siden Britney Spears havde sin storhedstid fra 1999 til midt i 00'erne er en ny generation af sangerinder kommet til. Og de arbejder hårdt. For et par år siden gæstede Rihanna samme scene på Smukfest. Her kunne man se, hvordan 19-årige piger i Danmark og omegn ser hende som et symbol, fordi hun fremstår som en naturlig frigjort kunstner.

Britney Spears fremstod hverken frigjort eller naturlig. Hun lignede ihvertfald ikke én, som nød sin egen fest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Læserbrev

Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge

Læserbrev: De unge flygter fra kommunen, og det ses tydeligt i Ry, hvor jeg selv bor. Jeg ser mig selv som relativt ung endnu (27 år), og jeg mærker tydeligt, hvordan mine venner og bekendte flytter fra kommunen til de større byer såsom Aarhus eller Silkeborg for at studere. Spørger man de mange unge fraflyttere, er der særligt to ting, de peger på i forhold til at flytte væk: "Der sker for lidt" og "Der er ikke ret mange studievenlige boliger". Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge. Der er jo fremragende muligheder for at komme til både Silkeborg og Aarhus med tog eller bus, og er det ikke netop ungdommen, man bør investere i, i en kommune som Skanderborg, hvor man ser, at der bliver flere og flere ældre og færre og færre unge? Jeg tror, at antallet af studie-/ungdomsboliger i Ry kan tælles på to hænder, og det er meget lidt af en by på Rys størrelse. Jeg har selv erfaret, at ventetiden kan være lang. Jeg mener, at man som kommune kan tage et større ansvar for at gøre kommunen mere ungdomsvenlig. Man kunne øremærke udstykninger til ungdomsboliger, man kunne gøre det mere attraktivt for bygherrer at bygge ungdomsboliger osv. Der er masser af muligheder, men det virker som om, det ikke betyder noget at få ungdommen til at blive. Nogle gange føler man faktisk næsten, at folk i kommunen forventer af de unge, at de flytter udenbys. Jeg er født og opvokset i Ry omegn, og da jeg flyttede hjemmefra, blev det mødt med undren, at jeg valgte at bosætte mig i Ry - ja, det var jo nærmest uhørt, at jeg ikke flyttede til Silkeborg eller Aarhus - og jeg bor her stadig. Ry er en dejlig by tæt på naturen, gode transportmuligheder, gode indkøbsmuligheder, et stort og flot idrætsanlæg og - jamen, alt hvad hjertet begærer. Jeg mærker specielt på mit fodboldhold (Rye BK), at de unge søger væk. Her har vi inden for det sidste års tid mistet så mange spillere, at vi næsten ikke kan sammensætte et hold til kampene. Jeg, som ung politiker i kommunen, er trist over den tendens. Under valgkampen i 2017 forsøgte jeg at råbe op, men følte mig overhørt, og derfor forsøger jeg altså igen at kæmpe ungdommens kamp. Jeg mener, at vi har brug for unge mennesker i vores kommune, hvis vi fortsat skal leve op til at være en af landets rigeste kommuner, have en velfærd i topklasse og en lav arbejdsløshed.

Annonce