Annonce
Horsens

Menighedsrådsmedlem skyder på provstiet

- Det er helt urimeligt, at vores regnskabshjælper kommer til at stå som syndebuk i denne sag, siger Bent Riis, der er medlem af menighedsrådet ved Vor Frelsers Kirke i Horsens.

Han reagerer på gårsdagens avis, der skrev om knas i regnskabet hos Vor Frelsers Kirke. Ifølge et brev, som menighedsrådsformand Erik Toft havde sendt ud til rådets medlemmer, skyldes den alt for lille kassebeholdning en fejl i regnskaberne. I den anledning havde en regnskabsmedhjælper valgt at sige op.

Bent Riis mener, det er helt forkert at placere aben hos den pågældende medarbejder. I stedet retter han skytset mod provstiet.

- Den pågældende medarbejder har passet sit arbejde upåklageligt. Hovedparten af de manglende penge skyldes, at vi ikke har fået de midler, som provstiet havde stillet os i udsigt, siger han.

Det drejer sig om fem konti, som skulle give Vor Frelsers Kirke en samlet indtægt på 1,224 mill. kr. Men regnskabet viser, at der kun har været indtægter på 939.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce