Annonce
Brædstrup

Menighedsråds store byggekabale trækker ud

Præstegården ved Ring Sø i Brædstrup blev sat til salg sidste forår, men endnu er huset ikke blevet solgt. Arkivfoto: Morten Pape

Menighedsrådet i Brædstrup vil gerne udvide sognehuset i Kirkegade, så der er kontorplads til pastoratets tre præster. Derudover skal der bygges en ny præstebolig, men efter halvandet år er begge byggesager stadig i venteposition.

Annonce

Brædstrup: - Jeg skal være ærlig og sige, at jeg havde troet, at tingene ville gå lidt hurtigere, men sådan er det ikke gået. I øjeblikket afventer vi svar fra provstiet. Problemet er også, at i denne type sager er der mange, der skal høres.

Sådan lyder det fra formanden for præstegårdsudvalget i Brædstrup, Jens Christian Nielsen. Han og de øvrige medlemmer af præstegårdsudvalget har siden efteråret 2016 arbejdet på to større byggeprojekter for at tilpasse sognets bygninger til de nye tider efter, at Brædstrup sogn er kommet i samme pastorat med Tønning-Træden, Sdr. Vissing og Grædstrup.

Umiddelbart skal sognehuset i Kirkegade udvides med et nyt mødelokale. Det skal skabe kontorer til pastoratets tre præster ved at inddrage det eksisterende mødelokale. Det bliver dog kun Berit Hune Jørgensen og Lone Slot Nielsen, som vil få permanent kontor i sognehuset, mens Pia Skovmose Jensen hovedsageligt vil benytte sit kontor i Sdr. Vissing.

Annonce

Ny præstebolig ved Ring Sø

Andet led i den store byggekabale er, at der skal bygges en ny præstebolig. Den gamle præstegård ved Ring Sø blev sat til salg for cirka et år siden. Siden har der været flere ude og kigge på huset, men det er endnu ikke endt med et salg, oplyser formanden for præstegårdsudvalget.

- Vi håber selvfølgelig, at nu da foråret er kommet, og solen er kommet højere op på himlen, at folk vil se lidt lysere på det og få lyst til at købe det, siger Jens Christian Nielsen.

Pastoratet overtog 1. december byggegrunden Ring Søpark 33, hvor det er meningen, den nye præstebolig skal ligge. Der er også indsamlet tilbud fra diverse byggefirmaer på forskellige typer huse, men også det ligger for tiden og venter på sagsbehandlingen i provstiet.

- Så der er desværre stilstand over hele linjen, men vi håber selvfølgelig, at vi snart kan få svar, så vi kan komme videre i processen. Når huset er valgt, skal vi skrive kontrakt med byggefirmaet, og den skal også sendes til godkendelse i provstiet. Så der kan godt gå lidt tid endnu, inden byggeriet går i gang, siger Jens Christian Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce