Annonce
Brædstrup

Menighedsråd vil bygge konfirmandstue i Grædstrup

Den kommende konfirmandstue skal bygges til denne bygning, graverhuset ved Grædstrup Kirke. Menighedsrådet håber at kunne komme i gang i år. Foto: Peter Hald
Tidligere præstebolig i Grædstrup er solgt, og nu skal der bygges ny konfirmandstue ved kirken.
Annonce

Grædstrup: Det er nu lykkedes menighedsrådet i Grædstrup Sogn at sælge den tidligere præstebolig på Hamborgvej i Grædstrup. Huset, der blev bygget i 1981, er i december blevet solgt til en familie, der bruger bygningen som almindelig bolig.

Med salget står menighedsrådet i Grædstrup i øjeblikket og mangler egne lokaler, da man tidligere har brugt den konfirmandstue, der var bygget til præsteboligen.

Men en ny konfirmandstue er så småt på tegnebrættet. Menighedsrådet har planer om at opføre en form for tilbygning til graverhuset ved Grædstrup Kirke.

Tanken er her at bygge lokaler på 60 kvadratmeter, der kan bruges til konfirmandundervisning, møder og arrangementer, oplyser formanden for menighedsrådet i Grædstrup, Jens Christian Nielsen.

- Vi har endnu ikke en færdig tidsplan, men vi ønsker at komme i gang i slutningen af 2020, siger han.

Budgettet og det indledende forarbejde til konfirmandstuen er ikke helt klar endnu, men foreløbig taler man om et byggeri på 60 kvadratmeter, og det skal udformes, så det kommer til at udgøre en helhed med den nuværende bygning. Prisen på projektet er som nævnt ikke kendt endnu, men menighedsrådet har nogle penge at gøre med fra salget af den tidligere præstebolig, der blev solgt for 1,5 millioner kroner.

Annonce

Savner mødefaciliteter

Menighedsrådet ser frem til at komme i gang med projektet, da man har brug for pladsen:

- Lige nu har vi jo ikke længere vores egne mødefaciliteter. Men vi har dog andre muligheder. I forbindelse med kirkelige handlinger kan vi bruge kirken til nogle ting, og med hensyn til møder har vi et samarbejde med Sdr. Vissing Sogn på en række felter. Vi har også adgang til sognehuset i Brædstrup, og vi kan i visse situationer leje Slagballe forsamlingshus, fortæller Jens Christian Nielsen.

Den tidligere præstebolig på Hamborgvej har i perioder stået tom, og i andre perioder har den været lejet ud. Konfirmandstuen har dog indtil december altid været i brug til møder og konfirmandundervisning.

Årsagen til, at præsteboligen blev sat til salg, har en lang forhistorie og hænger sammen med beslutninger om oprettelse af pastorater helt tilbage i 2008. Det gav en del debat og førte til, at sognepræst Pia Skovmose Jensen i 2012 trods lokal modstand måtte flytte til Sdr. Vissing. Det er i øvrigt i konfirmandstuen i Sdr. Vissing, at de konfirmander, der hører under Grædstrup, bliver undervist i øjeblikket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce