Annonce
Brædstrup

Menighedsråd varmer op til præsteansættelser

Denne bolig med udsigt over Ring Søpark kan være med til at gøre præstestillingen i Brædstrup ekstra attraktiv. Foto: Peter Hald
To faste præstestillinger bliver slået op i Brædstrup-Tønning-Træden-Grædstrup-Sønder Vissing Pastorat.

Brædstrup: En helt ny præstebolig med udsigt over Ring Sø kan være et godt kort at have på hånden, når menighedsrådet i Brædstrup skal til at søge efter en ny præst til byen.

Byggeriet af præsteboligen skrider hurtigt frem, og huset, der har adressen Ring Søpark 33, forventes at være færdigt i løbet af november, oplyser formanden for menighedsrådet i Brædstrup sogn, Thomas Christiansen.

Men selv om byggeriet går planmæssigt, understreger Thomas Christiansen, at selve processen med at ansætte nye præster kommer til at tage et stykke tid.

- Det kan være, at vi er henne ved sommeren 2020, før de nye præster er ansat, siger han.

Annonce

To stillinger i spil

Præster skal faktisk skrives i flertal, for ud over en ny fast præst til Brædstrup som afløser for Berit Hune Jørgensen skal der også ansættes endnu en præst i Brædstrup-Tønning-Træden-Grædstrup-Sønder Vissing Pastorat, nemlig en afløser for Lone Slot Nielsen, der var præst i Tønning-Træden.

Lone Slot Nielsen stoppede i august, og omtrent samtidig sagde Brædstrups præst gennem 22 år, Berit Hune Jørgensen, også farvel.

Indtil videre er der ansat to præste-vikarer, Søren Peter Villadsen og Helle Margrethe Krogh, og ifølge menighedsrådsformand Thomas Christiansen er det ikke usandsynligt, at de to kan få forlænget deres vikariater, så egnen ikke kommer til at mangle præster i den ret lange periode, som ansættelsesproceduren kommer til at strække sig over.

- Vi går ikke i gang med at søge ny præst i Brædstrup, før den nye bolig er klar - det har provsten sagt. Boligen forventes at være klar i november, og vi skal nok regne med, at der går et halvt års tid, fra vi starter processen, til vi har en ny præst i Brædstrup - og så vi er nok henne ved sommeren 2020. Jeg tænker, at vi gennemfører begge ansættelser i samme omgang - vi ved dog ikke helt, hvad provsten lægger op til - men det vil nok være mest praktisk at gennemføre begge ansættelser på én gang, siger Thomas Christiansen.

Han regner ikke med, at der opstår præstemangel i den mellemliggende periode.

- Jeg har en formodning om, at begge de nuværende vikarer, Søren Peter Villadsen og Helle Margrethe Krogh, kan blive forlænget ud over de tre måneder, de i første omgang blev ansat til. Og hen over julen bliver det de to, der kommer til at varetage tjenesterne både i kirkerne og plejehjemmene. Det betyder meget for kirkegængerne og personalet, at de ved, hvem skal forholde sig til, siger Thomas Christiansen.

Annonce

Blandede reaktioner

- Hvordan har reaktionen på Berit Hune Jørgensens afgang været?

- Der har været dem, der har været kede af det, og dem, der har været udmærket tilfreds. Det er ligeligt fordelt. Personligt er jeg lidt ked af det, da jeg var glad for Berit som præst, men sådan skulle det ikke være. Nu kan vi forhåbentlig finde en præst i Brædstrup, der kan være her i lang tid - og ligeledes forhåbentlig finde en præst til Tønning-Træden, der også kan være der i lang tid, lyder det fra Thomas Christiansen.

Han erkender, at der har været mere udskiftning blandt præsterne end forventet:

- Jeg havde ikke regnet med, at jeg både skulle være med til at ansætte præst nummer fire og fem, da jeg gik ind i menighedsrådet i 2008. Men det kan man jo ikke vide på forhånd, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce