Annonce
Ikast-Brande

Menighedsråd gør klar til valg

Tidligere har der ofte været kampvalg til menighedsrådet ved Brande Kirke, men i år kommer afstemningen til at foregå på en ny måde. Arkivfoto

Brande/Uhre/Skærlund: Den 15 september er der valg til menighedsrådene. Der skal i Brande vælges 11 medlemmer og fem medlemmer i henholdsvis Uhre og Skærlund. De nye menighedsråd vælges for fire år.

Samlet set i de tre områder er der i alt 8279 indbyggere, hvoraf 6460 inklusive børn er medlemmer af folkekirken.

Et af de steder, hvor der sidste gang blev afholdt kampvalg med tre lister, var i Brande, som traditionelt har haft kampvalg. Den grundtvigske liste fik fire medlemmer og Den fri folkekirkelige liste syv medlemmer i Menighedsrådet, hvorimod det ikke lykkedes for Den indremissionske liste at få nogen valgt ind. 755 mødte op og afgav deres stemme.

Annonce

Ny model fra 2020

Kirkeministeriet har besluttet, at der nu skal holdes valg på en ny måde. Det kommer nu til at ligne valg til bestyrelser i foreninger i stedet for valgene til kommunalbestyrelserne. Det er slut med at stille op på lister. Nu kommer det rent praktisk til at foregå på den måde, at der afholdes valgforsamling 15. september i Uhre, Skærlund og Brande. Kandidater til menighedsrådene bliver foreslået og præsenteret, og der bliver mulighed for debat mellem kandidaterne og de fremmødte. Herefter foregår der skriftlig hemmelig afstemning, og herefter er kandidaterne med de fleste stemmer valgt. Der bliver derfor ikke noget med stemmebokse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce