Annonce
Horsens

Menighedsråd er gået i tænkeboks: Overvejer at udskyde konfirmationer for andet år i træk

Årets konfirmander må vente i spænding: Kan de blive konfirmeret på den for længst planlagte dato? Eller må de vente til senere på året? Kirkerne i Horsens Provsti lover en udmelding sidst på ugen. Arkivfoto: Søren Gylling
Horsens Provsti lover at have en melding klar til årets konfirmander sidst i denne uge: Skal de satse på at blive konfirmeret som planlagt? Eller må den store dag udskydes?

Horsens: Om bare et par måneder er det planen, at de lokale kirker skal være fyldt med glade konfirmander og stolte forældre.

Men strenge afstandskrav og usikkerhed om, hvorvidt familierne kan få lov til at mødes for at fejre deres konfirmander, har skabt bekymring for, hvorvidt det bliver muligt at afholde konfirmationer som planlagt.


Det er vigtigt for os, at vi får meldt ud samlet. Vi ved, at mange familier risikerer at komme i knibe, hvad angår planlagte feststeder, mad osv. Derfor synes vi, vi skylder familierne at melde ud på samme tid for alle kirker.

Annette Bennedsgaard, provst Horsens Provsti


Derfor er kirkerne i Horsens Provsti - som de fleste andre kirker landet over - gået i tænkeboks: Skal årets konfirmationer afholdes? Eller skal de udskydes, som mange konfirmationer også blev det i 2020.

- Det er op til de enkelte menighedsråd at beslutte, om man vil satse på at kunne afholde konfirmationerne, eller om man vil udskyde dem til senere på året. Og alle menighedsråd er i fuld gang med de overvejelser, fortæller provst Annette Bennedsgaard.

Hun regner med, at kirkerne i Horsens melder samlet ud på fredag, om hvad man gør.

- Det er vigtigt for os, at vi får meldt ud samlet. Vi ved, at mange familier risikerer at komme i knibe, hvad angår planlagte feststeder, mad osv. Derfor synes vi, vi skylder familierne at melde ud på samme tid for alle kirker. Og jeg kan garantere, at vi står på tæer for at tage en beslutning, der gør det nemmest og bedst for konfirmanderne og familierne, lover provsten.

Annonce

Bekymret for tidlige konfirmationer

Hun understreger dog, at det ikke nødvendigvis bliver den samme melding, der kommer til alle de familier, der planlægger konfirmation i år.

- Det kan sagtens være, det ender med, at nogle sogne vælger at udskyde, mens andre holder fast i de planlagte datoer. Det er jo sådan, at de planlagte konfirmationer i vores provsti fordeler sig over nærmest tre måneder - fra begyndelsen af april til hen i juni. Vi ved naturligvis ikke, hvordan den her pandemi udvikler sig, og hvad der sker, når der kommer mere gang i vaccinerne. Men det er klart, at vi lige nu er mest bekymrede for de konfirmationer, der ligger tidligt på sæsonen, siger hun.

Annonce

For lidt plads i kirkerne

Annette Bennedsgaard fortæller, at det - set fra kirkens synspunkt - især er det skærpede afstandskrav, der gør det svært at gennemføre konfirmationer, som det ser ud nu.

- Kirkerne skal have 7,5 kvadratmeter pr. kirkegænger, og det er klart, at der er mange af vores kirker, hvor det ikke er en mulighed, hvis en hel klasse på 15-20 elever skal konfirmeres på én gang. Det ville være en noget forkølet konfirmation, hvis vi ikke engang kunne invitere konfirmandens forældre og søskende med i kirken, konstaterer provsten.

Kirkerne i kommunerne rundt om Horsens har - for de flestes vedkommende - allerede taget stilling til, hvad man gør med årets konfirmationer.

I Odder flyttes alle konfirmationer til senere på året. Datoerne er ikke meldt ud endnu. I Skanderborg udskydes konfirmationerne til august og september, mens kirkerne i Hedensted indtil videre har besluttet at forsøge at holde fast i de planlagte konfirmationsdatoer - og så fordele konfirmationerne i hold hen over dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

AC Horsens For abonnenter

Askou har skabt et superligahold: AC Horsens' forvandling fuldbyrdet med dramatisk sejr

Annonce