Annonce
Horsens

Mejetærskerne på arbejde: Snart slut i Horsens-området

Høsten er i fuld gang. Den nærmer sig afslutningen i Horsens-området. Arkivfoto: Morten Pape
Høsten i de kystnære områder i Østjylland er langt fremme. Længere inde i landet kan det tage en uge mere.
Annonce

Horsens: Det varme sommervejr har lokket landets mejetærskere ud på markerne.

Dermed er der udsigt til, at årets høst snart kan være afsluttet.

Det fortæller detaildirektør ved DLG Østjylland, Leif Nielsen.

- Det er et flot syn med mejetærskerne på markerne, lyder hans umiddelbare kommentar til det gode høstvejr.

- Jeg vil tro, at vi ligger på omkring 60 pct., der er høstet, men det dækker over hele det østjyske område. Der er stor forskel på noget af det, der ligger tæt på kysten, og noget af det, der ligger længere inde i landet. 60 pct. er en gennemsnitsbetragtning.  Hvis vi ser på området vest for Aarhus, er vi måske kun på 40 pct. høstet, mens man visse steder ved kysten i løbet af weekenden vil kunne konstatere, at man stort set er ved at være færdig, fortæller Leif Nielsen.

I områderne omkring Horsens er høsten langt fremme, fortæller direktøren.

- Her i weekenden vil man være rigtig langt med høsten ved kystområderne - også ved Horsens-kanten. Der kan selvfølgelig være nogle arealer, der f.eks. står lidt lavt, der må vente lidt endnu - måske nogle hestebønner og nogle ærter, men ellers vil vi være rigtig langt fremme med høsten i weekenden. Søndag aften er der mange i Horsens-området, der er rigtig langt, lyder vurderingen fra Leif Nielsen.


Søndag aften er der mange i Horsens-området, der er nået rigtig langt.

Leif Nielsen, DLG


Annonce

Årets høst

Han vurderer, at årets høst ser ganske fornuftig ud trods de vejrmæssige udfordringer, der har været i vinter og forårsmånederne.

- Vi havde jo et meget vådt efterår. Det medførte, at der blev sået lidt mindre vintersæd, og man kunne ikke rigtig færdes i markerne på grund af vand. Der er sået mere vårsæd. Det betyder en lidt ændret afgrødefordeling. Foråret var meget vådt - indtil det blev meget tørt. Overordnet set kan vi sige, at det ikke bliver en rekordhøst, men det bliver en pæn, anstændig høst. Det er nok egentlig meget gennemsnitligt. Vårsæden giver faktisk rigtig positivt, vinterbyggen har også givet et godt udbytte - så er der nogle af hvedemarkerne og rapsmarkerne, der har været lidt udfordret på grund af det her vejr, siger Leif Nielsen.

En juli, der ikke var optimal at holde sommerferie i, var til gengæld god ved kornet.

- Det har betydet, at der er kommet en pæn kernevægt - der har været en fin afmodning, siger direktøren.

Hvad angår priserne, ser det også fornuftigt ud, fortæller han.

- Hvede har fornuftige priser, mens byg er lidt presset af, at der har været et vigende indtag af øl globalt. Når der ikke er fodboldkampe, musikfestivaller, udendørs servering og store forsamlinger, bliver der drukket mindre øl. Det presser bygpriserne en smule, siger detaildirektør ved DLG Østjylland, Leif Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce