Annonce
Horsens

Meget passende, surt for de liberale erhverv eller alt for forsigtig: Genåbningsplan deler læserne

Fra på mandag begynder Søndergade at ligne sig selv. Vi har spurgt følgerne på Facebook, hvad de mener om farten på genåbningen, og hvad de først benytter sig af, når der lempes 1. marts. Arkivfoto: Mette Mørk

Horsens: En stor del af detailbutikkerne i Horsens og omegn åbner på mandag, og det bliver muligt igen at dyrke f.eks. udendørs idræt i hold op til 25.

Vi har spurgt Folkebladets følgere på Facebook: Er du tilfreds med det tempo, der åbnes i, og hvad gør du først brug af fra 1. marts?

Her en række af svarene:

1 Jeg føler dem, der har mistet noget

Claus Reinholt: Puha... Jeg havde godt nok håbet at jeg kunne komme i kælderen hos The Dashtis (frisør og barber, red.). Men ellers melder jeg mig i koret, der skal have styr på at bytte og returnere lidt forskelligt. Jeg er tømrer og har ikke på noget tidspunkt været ramt af corona-situationen og har passet mit job. Jeg føler med dem, der har deres egne butikker og restauranter. Jeg har virkelig også ondt af alle de unge mennesker, for et år på efterskole skulle have været en helt særlig oplevelse. Jeg håber, de får lov til at komme afsted som noget af det næste.

2 Endelig hundetræning igen

Mette Thumand: Jeg glæder mig til igen at komme til hundetræning med min skønne vuffer.

3 Nu skal jeg finde ud, hvordan jeg bytter julegaver

Janie Ryberg: Jeg synes, der er alt for lidt fokus på det liberale erhverv. Anyway, fra 1. marts skal jeg bare have fundet ud af, hvordan og hvornår jeg kan bytte de julegaver, jeg fik.

4 Jeg passer stadig meget på - uden at det bliver sygeligt

Mai Vestergaard: Jeg vil ikke løbe ned i butikkerne. Jeg passer stadig meget på, uden at det er sygeligt, for der er stadig mange, som er ligeglade med afstand. Når jeg har været ude at handle, har folk møvet sig frem, fordi jeg pt. går langsomt på krykke. Derudover vil jeg stadig vælge kun at se dem, som jeg har set i de mange måneder. Og så passer jeg pænt mit arbejde som tester for covid-19.

5 Vi behandler corona, som var det den sorte død

Thomas la Cour: Forskning har vist, at smittespredning på restauranter og caféer mestendels er teoretisk, hvis man holder afstand og begrænser besøgstallet. Alligevel vil man ikke give den nødlidende branche mulighed for at åbne.

Idræt må kun være udendørs og med højst 25 - var det for at gøre fodboldfolket nogenlunde tilfredse? Der findes masser af idræt indendørs, hvor smittespredning også mest er teoretisk, hvis man f.eks. blot lukker omklædningen og følger nogle simple retningslinjer. Det giver ikke nogen mening, at 12 børn og unge ikke kan mødes i en stor hal, når det ikke er en kontaktsport. Vi er i en situation, hvor flere og flere i de udsatte grupper er vaccinerede, og man fortsætter med at behandle corona, som om det var den sorte død. Det giver absolut ingen mening, når man kigger på de negative konsekvenser af alle restriktionerne.

Restriktionerne kommer til at koste flere tabte leveår, end de redder, når alt bliver lagt sammen og betragtet om fem til ti år. Derfor burde man naturligvis åbne samfundet langt mere nu - med den kalkulerede risiko for flere døde, der følger med. For lukningen koster også liv i det lange løb. Studier viser, at både diagnosticering og behandling af både psykiske og livstruende sygdomme halter bagefter, fordi folkesundhed i denne tid er devalueret til kun at handle om corona.

6 BNP-beregning mere end sund fornuft

Christian Christensen: Jeg tror, den genåbning er lavet mere på en BNP-beregning end på fornuft. Det virker helt tåbelig,t at de små service-/liberale erhverv ikke må åbne. Jeg tror nu ikke, der er mere sandsynlighed for at blive smitte ved frisøren end i tøjbutikken eller i Bilka.

7 Mangler to ting for at være glad

Thomas Alstrup Jørgensen: Barberen og svømmehallen mangler. Hvis det var tilføjet, ville jeg være happy-happy.

8 Klar til at komme tilbage i genbrugsbutik

Jytte Sørensen: Jeg glæder mig helt vildt til at komme tilbage til mit arbejde som frivillig i genbrug.

9 Nu kan vi træne flere sammen i HB

Klaus Jørgensen: Jeg går til fodbold i HB, og vi er glade for, at vi kan være mere end fem i hver gruppe til træning. Jeg skal ikke ned og shoppe. Det gør jeg ikke meget i - maksimalt to-tre gange om året.

10 Ja tak til en forsvarlig plan

Else Kirstine Olsen: Ja, jeg er tilfreds med at det er en forsvarlig åbning.

11 For lidt hensyn til de unges trivsel

Per Nielsen: Begrænsningerne for kunder i forhold til butiksstørrelse er totalt ulogiske. Der tages for lidt hensyn til trivsel - især de unges. Det sidste har DIF også udtalt sig om.

12 Godt med hensyn til unge og idræt

Annette Laursen: Det er rigtig godt - især med hensyn til idræt for de unge.

13 Engelsk variant virker mere ustyrlig

Ole Jensen: Jeg tror, at der kommer en nedlukning igen inden påske. Den engelske variant lyder til at være mere ustyrlig, end hvad vi indtil nu har set. Jeg tror ikke på, at tiden er til, at man kan styre en genåbning, uanset om skoler og erhvervslivet skriger efter det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Coronavirus

Danmark dropper AstraZeneca-vaccinen: Får 650.000 ekstra Pfizer-vacciner i andet kvartal

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Horsens For abonnenter

Vil ikke være nabo til testcenter: Ejendomsselskab har fået fire opsigelser fra lejere

Annonce