Annonce
Horsens

Meget mere for børn på dette års Horsens Kræmmermarked

Horsens Kræmmermarked har eksisteret i 30 år og er vokset fra et lille hyggeligt marked til et endnu større og hyggeligere marked og er i dag blandt de største i Jylland. PR-foto
Af nye ting på programmet kan Horsens Kræmmermarked byde på blandt andet kæpheste-event og besøg af Gurli Gris.

Horsens: Sport Horsens og otte lokale sportsklubber kan igen glæde sig over, at der er solgt rigtig mange kræmmerpladser til dette års Horsens Kræmmermarked, som finder sted i weekenden 26.-28. juli. Et marked, der i år har skruet op for tilbuddene til børn.

- Vi tager en gammel tradition op igen med børnekræmmermarked om søndagen 28. juli. Det er gratis at have en bod, bare man tilmelder sig på forhånd. Lørdag eftermiddag har vi også besøg af Gurli Gris, der kommer og optræder på scenen, lyder det fra arrangørerne.

Søndag er der kæphesteevent og -stævne ved 10-årige Signe fra Horsens. Toget Futti kører hele lørdag og søndag.

Lørdag og søndag er der også gratis morgenbord, lørdag gratis sildebord.

Horsens Kræmmermarked har eksisteret i 30 år og er vokset fra et lille hyggeligt marked til et endnu større og hyggeligere marked og er i dag blandt de største i Jylland.

Annonce
Herning Tivoli Park er på pladsen hele weekenden. PR-foto

Støtter ungdomssporten

Horsens Kræmmermarked arbejder for ungdomssporten i Horsens og oplandet og kan hvert år dele en stor pose penge ud til de otte klubber med hver sin ungdomsafdeling i Horsens og omegn.

Ud over de ekstra ting til børnene følger programmet stort set de tidligere års program.

- Vi starter allerede om fredagen i det store telt med kæmpe reklame-bankospil. Her er der gevinster for cirka 80.000 kroner, som er skænket af erhvervsdrivende i Horsens og opland, siger Sport Horsens i en pressemeddelelse.

Og søndag fra kl. 14 underholder Kandis i det store telt.

Markedet er åbent fredag kl. 17-24, lørdag kl. 7-24 og søndag kl. 8-17.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce