Annonce
Horsens

Meget mere for børn på dette års Horsens Kræmmermarked

Horsens Kræmmermarked har eksisteret i 30 år og er vokset fra et lille hyggeligt marked til et endnu større og hyggeligere marked og er i dag blandt de største i Jylland. PR-foto
Af nye ting på programmet kan Horsens Kræmmermarked byde på blandt andet kæpheste-event og besøg af Gurli Gris.

Horsens: Sport Horsens og otte lokale sportsklubber kan igen glæde sig over, at der er solgt rigtig mange kræmmerpladser til dette års Horsens Kræmmermarked, som finder sted i weekenden 26.-28. juli. Et marked, der i år har skruet op for tilbuddene til børn.

- Vi tager en gammel tradition op igen med børnekræmmermarked om søndagen 28. juli. Det er gratis at have en bod, bare man tilmelder sig på forhånd. Lørdag eftermiddag har vi også besøg af Gurli Gris, der kommer og optræder på scenen, lyder det fra arrangørerne.

Søndag er der kæphesteevent og -stævne ved 10-årige Signe fra Horsens. Toget Futti kører hele lørdag og søndag.

Lørdag og søndag er der også gratis morgenbord, lørdag gratis sildebord.

Horsens Kræmmermarked har eksisteret i 30 år og er vokset fra et lille hyggeligt marked til et endnu større og hyggeligere marked og er i dag blandt de største i Jylland.

Annonce
Herning Tivoli Park er på pladsen hele weekenden. PR-foto

Støtter ungdomssporten

Horsens Kræmmermarked arbejder for ungdomssporten i Horsens og oplandet og kan hvert år dele en stor pose penge ud til de otte klubber med hver sin ungdomsafdeling i Horsens og omegn.

Ud over de ekstra ting til børnene følger programmet stort set de tidligere års program.

- Vi starter allerede om fredagen i det store telt med kæmpe reklame-bankospil. Her er der gevinster for cirka 80.000 kroner, som er skænket af erhvervsdrivende i Horsens og opland, siger Sport Horsens i en pressemeddelelse.

Og søndag fra kl. 14 underholder Kandis i det store telt.

Markedet er åbent fredag kl. 17-24, lørdag kl. 7-24 og søndag kl. 8-17.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce