Annonce
Horsens

Megascope: Det er i sidste øjeblik - nu skal der handles hurtigt

Lige nu venter Megascope-direktøren på at modtage de helt specifikke retningslinjer for genåbningen torsdag 6. maj. Med kun to dage til åbning forudser han nogle yderst travle dage. Foto: Ritzau/Scanpix: Asger Ladefoged
To dage inden genåbning er reservationerne i fuld gang med at tikke ind hos Megascope, hvor direktør Erling Kræmmer tripper efter at få udstukket de endelige krav og restriktioner.

Horsens: Reservationerne er begyndt at tikke ind hos Megascope på Holmboes Alle.

Efter mandag aftens seneste lempelser af corona-restriktionerne og bekræftelse af genåbningsplanerne, der fra torsdag 6. maj omfatter de danske biografer, aner man hos Megascope nu endelig lys for enden af nedluknings-tunnelen.

Tirsdag formiddag tripper direktør Erling Kræmmer for at få de helt specifikke retningslinjer præsenteret og bekræftet. Ifølge direktøren må de gerne komme hurtigst muligt.

Annonce

- Vi glæder os helt vildt til at genåbne. Vi har dog endnu ikke fået udstukket de endelige detail-restriktioner, og det må siges at være i sidste øjeblik med kun to dage til genåbning. Når de kommer, skal der selvsagt handles meget hurtigt, siger Erling Kræmmer, der deler direktørposten med sin hustru, Charlotte Kræmmer.

Indtil videre som hidtil

Megascope er en blandt de få helt private kulturinstitutioner i Horsens. Biografen er desuden en af de - i national biograf-sammenhæng - eneste, der ikke er del af en kæde. Megascope er dog med i Danske Biografer, og Erling Kræmmer retter sig efter de anbefalinger, der kommer derfra og retningslinjerne fra myndighederne.


Det har været en dyr omgang. Vi kan lige holde skibet flydende, og nu håber vi på en god lokal opbakning

Erling Kræmmer


Uvisheden har dog ikke gjort noget ved den overordnede planlægning for direktøren, fastslår Erling Kræmmer. Han har en forventning om, at restriktionerne bliver som ved genåbningen i juni 2020.

- Vi regner med at skulle tjekke coronapas hos gæsterne, og at der skal bæres mundbind. Lige nu går vi ud fra, at der skal være fire kvadratmeter per gæst i det stående rum og to kvadratmeter i vores seks sale, siger Erling Kræmmer.

Det betyder samtidig, at kapaciteten i biografens største sal er reduceret væsentligt. Hvor den før kunne rumme 405 personer, kan direktøren nu byde 231 velkommen i sæderne.

Økonomisk har nedlukningerne, men også genåbning med begrænsninger kunnet mærkes, forklarer Erling Kræmmer.

- Det har været en dyr omgang. Vi kan lige holde skibet flydende, og nu håber vi på en god lokal opbakning, siger han.

Magascope har i alt 45 deltidsansatte. Ingen medarbejdere er blevet fyret under corona-nedlukningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Efterkommere var helt vildt stolte: Modstandsfolk æres med vejnavne i helt ny bydel

Horsens

Kvik borger afslørede narkohandel

Horsens For abonnenter

Intens stemning ved retten: Dømte for dødsvold ført væk i håndjern under tilråb fra vennerne

Annonce