Annonce
Læserbrev

Medier. Redningskrans til Mediedanmark

Læserbrev: Ligesom så mange andre brancher bløder medierne som følge af det ødelæggende spor, coronavirussen slæber efter sig. Fyringer står for døren i takt med, at annoncesalget styrtdykker. Flere medier er endda i farezonen for lukning.

Medierne har skreget af deres lungers fulde kraft efter en kulturminister, som ville tage ansvar for branchens fremtidsudsigter. Det måtte man desværre se længe efter. Fra regeringens side blev der desværre i dette tilfælde udvist en ekstrem mangel på vilje til at holde hånden under Mediedanmark. Der måtte derfor tages skrappe midler i brug for at åbne ministerens øjne.

Det krævede ligeledes, at de øvrige forhandlingsparter, herunder mit eget parti Venstre, talte med meget STORE bogstaver, før situationens alvor blev anerkendt, og en større pose penge blev smidt på forhandlingsbordet. På trods af dette uskønne forløb landede størstedelen af Folketingets partier forleden en aftale, som kompenserer medierne for corona-relaterede tab med 180 mio. kr. Hjælpepakken støtter de mest nødstedte medier, dvs. dem, der har tabt mindst 30 pct. af deres annonceindtægter. Det er en nødvendig sejr i en mørk tid, hvor der i særdeleshed er behov for, at vi hjælper alt fra ugeaviser til dagblade i fortsat at kunne udføre deres publicistiske opgave.

Alle medier udøver en essentiel samfundsopgave, og det mener jeg, at man også som privatperson skal støtte dem i. Derfor er jeg selv abonnent, idet jeg finder det utrolig vigtigt, at man er vidende om, hvad der sker på den plet på Danmarkskortet, man kalder hjem. Jeg vil derfor opfordre alle, som har mulighed for det og rum i den daglige økonomi, til at tegne abonnement på den lokale avis eller indrykke annoncer som kan være med til at sikre, at vi også fremover har et lokalt medie at orientere os efter.

Troels Lund Poulsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce