Annonce
Erhverv

Mediechef skal redde bøfkæde: Jysk Fynske Medier kommer foran alt andet

Selv om Jysk Fynske Medier arbejder hårdt på at komme igennem branchens mange kriser, skal koncernens direktør nu samtidig redde Jensens Bøfhus. Men det bliver ikke et problem, lover direktøren og hans chef.

Annonce

Kasketter: Restaurantkæden Jensens Bøfhus har været igennem en mangeårig nedtur og en 12 måneder lang oprydning og skal nu prøve at få overskud igen - men har ingen direktør.

Jysk Fynske Medier har været igennem en omfattende fusion af et væld af lokale medievirksomheder, en række sparerunder og et kæmpeunderskud.

Og det er Jesper Rosener, der har ansvaret for begge dele. Han er administrerende direktør i Jysk Fynske Medier og netop udpeget som bestyrelsesformand i Jensens Bøfhus, og han mener, at han godt kan nå begge dele. Også selv om han har flere andre bestyrelsesposter i forvejen og samtidig er formand for brancheorganisationen Danske Medier.

- Jysk Fynske Medier kommer foran alt andet. Indtil koncernen er på skinner, er der ikke noget, der er vigtigere for mig, understreger Jesper Rosener.

- En bestyrelsesformand er vigtig, når det gælder beslutninger, men tidsforbruget er et helt andet end hos en direktør, som jo skal føre beslutningerne ud i livet, de to opgaver kan slet ikke sammenlignes tidsmæssigt. Så der er ikke tale om, at jeg nu får endnu et job.

Bestyrelsesformanden i Jysk Fynske Medier, advokat Gert Eg, Vejle, ser ikke noget problem i udnævnelsen.

- Tværtimod bliver det en fordel for os, at Jesper Rosener får inspiration og lærdom, som kan blive til gavn for ham i hans arbejde her. Desuden vil opgaven som udgangspunkt blive løst i fritiden, siger Gert Eg.

Men hvordan kan læserne være sikre på, at artiklerne om Jensens Bøfhus i koncernens medier ikke bliver påvirket af den administrerende direktørs nye job?

- Det er der ingen mulighed for. Der er vandtætte skotter mellem afdelingerne i Jysk Fynske Medier. Ansvaret for vores artikler om Jensens Bøfhus ligger hos chefredaktørerne og ikke hos direktøren, siger Gert Eg.

Ifølge Jesper Rosener håndterer han den slags emner jævnligt.

- Jeg har mange gange fået henvendelser fra annoncører, der forlanger, at vi for eksempel holder op med at skrive om noget bestemt, så jeg kender problemstillingen. Dem afviser jeg naturligvis blankt. Den redaktionelle frihed er det mest dyrebare, vi har, og derfor er redaktionen og jeg fuldstændig adskilt. Jeg har aldrig nogensinde trådt forbi den adskillelse, og jeg er fuldt bevidst om, at hvis jeg gør det, kan jeg ikke være her længere, siger Jesper Rosener, der blandt også er i bestyrelsen for Odense Letbane, som er hyppig gæst i de fynske avisspalter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce