Annonce
Indland

Medhjælperjob førte ham til fagforeningens top

Forbundsformand for Socialpædagogernes Landsforbund Benny Andersen fylder 60 år lørdag den 19. april. Her er han på vej til overenskomstforhandlinger i februar. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Han er formand for landets 40.000 socialpædagoger og drives af, at de gør en forskel for dem, der har det allersværest i samfundet. Benny Andersen fylder 60 år.

Da Benny Andersen blev valgt som forbundsformand for Socialpædagogernes Landsforbund i 2010, traf han en beslutning. Mindst en gang om måneden skulle han ud og møde medlemmerne med et besøg på en arbejdsplads.

Det skal sikre, at formanden, der mandag den 19. april fylder 60 år, er i øjenhøjde med medlemmerne.

Drivkraften i hans arbejde kommer ifølge Benny Andersen af sig selv, når man kan se, at socialpædagogerne hver dag forandrer livet til det bedre for de mennesker, som har det allersværest i samfundet.

Socialpædagogerne arbejder med landets socialt udsatte familier, anbragte børn og unge, mennesker med handicap, psykisk syge, hjemløse og misbrugere.

Og forbundsformanden arbejder både for medlemmerne og vilkårene for samfundets udsatte.

Sidstnævnte har ligget ham på sinde siden barnsben, hvor hans onkel hev ham med rundt for at dele politiske pjecer ud.

Selv er Benny Andersen ikke uddannet pædagog, men kom ind i fagforeningsarbejdet, da han som ung pædagogmedhjælper blev valgt som tillidsmand.

I gymnasiet var han politisk engageret, så skridtet til fagbevægelsen var naturligt for ham, forklarer han.

Det blev til en stilling som faglig sekretær i pædagogmedhjælpernes fagforening. Derfra blev han i 1989 hentet til at arbejde for Socialpædagogernes Landsforbunds kreds i Nordjylland.

I 1998 blev Benny Andersen næstformand i forbundet, og i 2010 blev han så valgt som formand for landets 40.000 socialpædagoger.

Her er nogle af hans mærkesager i dag, at socialpædagogernes faglighed skal anerkendes, og at deres kompetencer skal belønnes med mere i løn end i dag.

- Det er ikke nok med et godt hjerte, brede skuldre, boller og varm kakao i det her fag. Der skal faglighed og kompetencer til, siger han.

Benny Andersen bestrider samtidig en række tillidshverv i fagbevægelsen og flere pensionskasser. Han er samtidig præsident for den internationale sammenslutning af socialpædagoger, AIEJI.

Ud over en månedligt besøg på en arbejdsplads går Benny Andersen heller ikke så gerne glip af fodboldkampe med hjemmeholdet AaB.

- Siden jeg var syv år, har jeg stået på Vesttribunen på Aalborg Stadion og set AaB. Det gør jeg stadigvæk - og nu heldigvis sammen med mine to voksne sønner, fortæller han.

Forbundsformandens arbejdsliv foregår især i København, mens familien og hans hjem er i Aalborg, så han pendler frem og tilbage.

Efter en arbejdsuge i København vender han hjem til Aalborg i weekenden.

Her finder han også gerne tid til gourmetmadklubben Den Forbudte Spise og koncerter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Seneste plus

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce