Annonce
Horsens

Medgerningsmand anholdt: To fængslet for at stjæle designmøbler for en kvart million

To mænd er nu varetægsfængslet for at stå bag tyveri af designermøbler for godt en kvart million kroner. Arkivfoto
To mænd nægter, at de var i besiddelse af en revolver. Til gengæld erkender den ene, at han var med til at stjæle designermøbler. Den anden nægter.

Horsens: En 36-årig mand fra en mindre by i Vestjylland blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Manden er sigtet for sammen med en 24-årig mand over en længere periode frem til forleden at have stjålet designermøbler fra sin arbejdsplads, LGT Logistics på Orionvej i Horsens.

Møblerne har ifølge sigtelsen en værdi af omkring 270.000 kr.

Derudover sigtes den 36-årige for - under særligt skærpende omstændigheder - at have været i besiddelse af en revolver kaliber 22 over en periode på næsten tre år. Revolveren har i den tid både befundet sig på en privatadresse og i et skab på mandens arbejdsplads, mens der skulle have ligget patroner til revolveren i et skab hjemme på mandens bopæl.

Annonce

Patroner passede ikke

Den 36-årige bekræftede med et højt og tydeligt "jep", at han var den sigtede. Og han tilkendegav, at han gerne ville fortælle om de forhold, han er sigtet for.

Han nægter at have været involveret i tyveri af designermøbler. Til gengæld erkender han, at der på et tidspunkt lå en revolver i hans skab på arbejdet.

- Men det var ikke min, lød det fra den høje og tætte mand.

Den 36-årige nåede også at begynde på en længere forklaring om, at de patroner, han havde liggende hjemme hos sig selv, slet ikke passede til revolveren.

Men inden forklaringen for alvor kom i gang, bad anklager Sanne Olsen om at få lukket dørene.

- Medgerningsmanden skal ikke have mulighed for at høre den sigtedes forklaring, lød argumentet for ønsket om dørlukning, som dommeren - trods protester fra pressen - efterkom.

Det er derfor ikke muligt at referere fra den 36-åriges forklaring i retten.

Anholdt få timer efter grundlovsforhør

Efter dagens grundlovsforhør sidder to mænd nu fængslet i sagen, da en 24-årig mand fra Horsens onsdag blev varetægtsfængslet i fire uger.

Han erkendte i retten, at han havde været med til at stjæle designermøbler - men han nægtede at have haft noget at gøre med en revolver.

Nogle timer efter, han blev varetægtsfængslet onsdag middag, lykkedes det politiet at finde frem til den formodede medgerningsmand - den 36-årige - som nu altså også er varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce