Annonce
Odder

Medbring en spade: Folkeskov skal plantes med borgernes hjælp

Det er her på et areal nord for Blommevænget i Saxild, at der i den kommende tid skal plantes en folkeskov. Illustration Odder Kommune
Odder Kommune inviterer til plantedage i Saxild

Saxild: Så er tiden endelig kommet, hvor der skal plantes en folkeskov i Saxild, nærmere betegnet på et 3,2 hektar stort areal nord for Blommevænget.

Plantningen starter lørdag 31. oktober og forsætter søndag 1. november - begge dage klokken 10-15. Alt, man skal gøre, er at tilmelde sig på forhånd og så ellers møde op med en spade.

Det første spadestik tages lørdag klokken 10 af borgmester Uffe Jensen (V). Herefter plantes der på livet løs kun afbrudt af lidt forplejning, som Odder Kommune sørger for.

Annonce

En million træer

Baggrunden for Folkeskoven i Saxild er, at TV2 sidste år kørte indsamlingsshowet "Danmark Planter Træer", med det formål at samle penge ind til plantning af én million træer i Danmark til gavn for klimaet. Her kunne hver enkelt borger donere penge til rejsning af en folkeskov, og i den forbindelse bød Odder Kommune ind med at ville lægge jord til.

- Det glæder mig rigtig meget, at vi kan komme i gang med Folkeskoven i Saksild. Det er til gavn for borgerne i kommunen, der får en skov, hvor der er tid til ro og fordybelse, og så er skoven samtidig god for både klimaet og biodiversiteten, sagde formanden for kommunens Miljø-, Teknik- og Klimaudvalg, Ole Lyngby Pedersen (V) dengang om projektet.

Skovrejsningsprojektet fik tildelt midler fra indsamlingsshowet, og nu er træerne køb ind. Folkeskoven bliver en naturskov med plads til vildnis og naturlig succession, såvel som naturlig degression. Det betyder blandt andet, at syge og døende træer får lov til at stå og ligge, da de danner fødegrundlag og skjulested for en lang række dyr og insekter.

Tilmelding til plantedagene sker på tanja.asp@odder.dk. Af hensyn til forsamlingsrestriktionerne bedes man oplyse antal deltagere samt hvilke dage, man ønsker at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce