Annonce
Hedensted

Medarbejdere på skole og bofællesskab smittet med Covid-19

Beboerne i Uldum Bofællesskab bliver mandag testet for coronavirus, efter en ansat er blevet testet positiv. Foto: Mads Dalegaard
Samtlige elever og medarbejdere på Skjoldskolen er sendt hjem, efter en medarbejder er testet positiv med Covid-19. Også en medarbejder på Uldum Bofællesskab er smittet, og her er der lukket for besøg. Der er fundet fem nye tilfælde med smitte i kommunen siden fredag.
Annonce

Skjold/Uldum: Coronaepidemien er godt i gang med sin anden bølge i Danmark, og mandag har det også fået konsekvenser i Hedensted Kommune, hvor to kommunale medarbejdere er blevet testet positive med Covid-19.

Den ene er ansat på Uldum Bofællesskab, den anden er ansat på specialskolen i Skjold, og begge de to er gået i isolation, efter de har fået positive testresultater.

Samtidig har Hedensted Kommune truffet de forholdsregler, som drejebogen tilskriver.

På Skjoldskolen betyder det, at samtlige elever og ansatte er sendt hjem.

- Afdeling Skjold er lukket foreløbig til onsdag den 9. september grundet smittetilfælde ved en medarbejder, og at kolleger i det aktuelle tilfælde er vurderet som nære kontakter. Der etableres så vidt muligt fjernundervisning, skriver Hedensted Kommune på sin hjemmeside.

Annonce

Regionsbil har været i Uldum

På Uldum Bofællesskab har man anbefalet samtlige medarbejdere at få taget en test, men smitteopsporingen her gør det ikke nødvendigt for dem at isolere sig.

- Bortset fra den medarbejder, som er testet positiv, har vi ikke fundet det nødvendigt at sende nogen hjem, og hverken beboere eller ansatte har udvist symptomer. Vi har dog bedt de ansatte om at blive testet i weekenden, og mandag formiddag havde vi en af regionens biler ude for at teste beboerne. Derudover har vi lukket midlertidigt for besøg derude, siger René G. Nielsen, chef for social omsorg.

Hedensted Kommune har ligesom landets øvrige kommuner lavet et såkaldt actioncard, der beskriver, hvordan kommunen skal reagere, når en medarbejder bliver konstateret smittet med corona. Det har ifølge René G. Nielsen fungeret efter hensigten.

Der er i løbet weekenden konstateret fem nye smittetilfælde i Hedensted Kommune og i alt syv i løbet af den seneste uge. I hele perioden siden starten af marts er der konstateret 34 smittede i kommunen.


Hverken beboere eller ansatte har udvist symptomer, men alle er blevet bedt om at blive testet.

René G. NIelsen, chef for social omsorg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce