Annonce
Horsens

Stor undersøgelse: Ansatte i Bilka og Føtex tager mundbind på

Tre medarbejdere i Føtex i Horsens går den næste måned på arbejde med mundbind. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Både i Føtex, Bilka og Netto-butikker kan kunder i Horsens støde på medarbejdere med mundbind den næste måned. De er ikke syge, men med i et stort landsdækkende forskningsprojekt.
Annonce

Horsens: Fra fredag kunne kunderne i Føtex, Bilka og Netto'er landet over møde medarbejdere med mundbind. Og det er ikke, fordi syge medarbejdere går på arbejde. Salling Fondene, som hører under Salling Group, der ejer varehusene, har doneret fem millioner kroner til forskere fra fire hospitaler i Region Hovedstaden, der skal undersøge, om mundbind kan beskytte mod smitte med coronavirus.

Deltagerne i forskningsstudiet skal derfor findes blandt medarbejdere og kunder i Føtex, Bilka og Nettoer i hele landet. Fire af dem arbejder i Føtex i Horsens og ifølge Jens Kamp, afdelingschef i frugt og grønt i det lokale varehus, har medarbejderne taget godt imod forskningsprojektet.

- Vi er jo stadig næsten på dag et, og de medarbejdere, der er med, synes, det er fedt. De er glade for at være med. Vi har selvfølgelig også talt med dem om det, og vi ved godt, der også kommer en dag 15 og en dag 20. Men her i starten har de været fyldt med entusiasme, lyder det fra Jens Kamp.

I Føtex i Horsens er i alt fire medarbejdere med i forskningsprojektet, som løber en måned. Tre skal gå med mundbind, og en skal gå uden. I alt er 6000 personer med på landsplan - 3000 med og 3000 uden mundbind.

- Det er helt frivilligt, om de ville deltage. Alle medarbejder har fået en sms og kunnet tilmelde sig via et link, og så er de rent tilfældigt udvalgt, fortæller Jens Kamp og uddyber:

- I den måned, forsøget står på, skal de gå med mundbind døgnet rundt, hvis de er i det offentlige rum i mere end to timer. De skal ikke have det på derhjemme.

Jeg synes, det er rigtig fint, at de gør det. Det er med til at vise samfundssind. Og jeg er da stolt af at være en del af den virksomhed, der er med i det her, og som finansierer projektet.

Jens Kamp, afdelingschef for frugt og grønt

Annonce

Stolt af at være med

Også kunderne har skullet vænne sig til at se med arbejdere med mundbind. Og det har været vigtigt at gøre opmærksom på, at det ikke er, fordi medarbejderne fejler noget - tværtimod.

- Det er lidt forskellige, hvordan de tager det. Der er nogle, som synes, det er en overreaktion, dem ser man også nogle af i butikken, og mange kigger mærkeligt. Men der er ikke så mange, der kommenterer på det. Vi har sørget for at have nogle skilte til at stå oppe foran kundeservice, som informerer om det, lyder det fra Jens Kamp.

Også Bilka i Horsens samt Netto-butikker er med i forskningsforsøget, så handlende overalt i byen vil kunne møde de mundbindklædte medarbejdere. Jens Kamp synes, det er en god idé.

- Jeg synes, det er rigtig fint, at de gør det. Det er med til at vise samfundssind. Og jeg er da stolt af at være en del af den virksomhed, der er med i det her, og som finansierer projektet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS fik uafgjort efter flot indsats

Annonce